Nogomet

Ajax bolji, Real sretno došao do pobjede, povijesno korištenje VAR tehnologije

Jan Šneler • srijeda, 13.02.2019.
Ajax bolji, Real sretno došao do pobjede, povijesno korištenje VAR tehnologije
Foto: EPA

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka, Ajax je na svom terenu poražen od Real Madrida. Domaći su bili fenomenalni u prvom dijelu, no nisu uspjeli doći do pogotka koji bi im olakšao stvari u nastavku...

Iako je vjerojatno većina nogometnog svijeta, pogotovo nakon sjajnog prvog dijela, navijala za Ajax, pobjedu iz prvog dvoboja osmine finala Lige prvaka odnosi Real Madrid. Domaći definitivno imaju za čime žaliti i sada ih očekuje težak zadatak na Santiago Bernabeu.

Hrabro i ofenzivno, kao što smo i očekivali, krenuo je Ajax. Nije prošlo desetak minuta, a Noussair Mazraoui je imao odličnu priliku, no pucao je pored vrata. Desetak minuta kasnije odlično je tukao Dušan Tadić, no stativa zaustavlja njegov pokušaj. Nastavljali su s napadima domaći, no lopta nije htjela ući u gol. Hakim Ziyech je imao i najbolju šansu, ali je Thibaut Courtois bio spreman.

Ajaxovom pehu nije bilo kraja jer konačno kada su postigli pogodak, on nije bio regularan. Nicolas Tagliafico je glavom pogodio, no sudac Damir Skomina konzultirajući VAR je odlučio poništiti pogodak zbog Tadićevog zaleđa. Naime, iz snimke se vidi da srpski napadač stoji ispred vratara Reala i doista bi teško bez usporene snimke bilo odrediti ima li zaleđa.

Do kraja prvog dijela, Ajax je imao još jednu priliku, no iznimno raspoloženi Tadić nije uspio poentirati na samom kraju solo prodora. U nastavku susreta, Real se malo probudio i posljedično stigao do vodećeg pogotka. Nakon petnaestak minuta drugog dijela, Junior Vinisius je lijepo ubacio za Karima Benzemu koji silovito tuče pored nemoćnog domaćeg vratara.

Embed from Getty Images

Gosti su došli do vodstva, iako ne možemo reći da su ga zaslužili. Ipak, Ajax nije potonuo te su nastavljali s napadima. U 74. minuti, Ziyech je bio miran i na povratnu loptu odlično reagirao i zabio za izjednačenje. Ovim rezultatom sigurno bi sretniji bili gosti, no sumnjamo da bi u posljednjim minutama to odbili i domaći.

Ipak, Real se još jednom uspio izvući. U 79. minuti Marco Asensio je pokušajem iz daljine umalo prevario vratara Ajaxa, ali je samo najavio da od njega prijeti velika opasnost. U 87. minuti Asensio je iskoristio dodavanje Daniela Carvajala i ponovno doveo Madriđane u vodstvo. Tužni i deprimirani, domaći su pokušali doći do novog izjednačenja, ali je vremena bilo premalo i Real se vraća u Madrid s pobjedom.

U redovima gostiju, Luka Modrić odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta, no nije aktivnije bio prisutan kod oba pogotka.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Ajax - Real Madrid 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!