Tenis

Dobar dan za nositeljice, Halep i Kerber projurile u četvrtfinale

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.02.2019.
Dobar dan za nositeljice, Halep i Kerber projurile u četvrtfinale
Foto: EPA

Poznate su četvrtfinalistice turnira u Dohi gdje su sve nositeljice uspješno odradile posao. U akciji je bila i prvopostavljena Simona Halep i glatko je slavila...

Angelique Kerber odigrala je jako dobar meč protiv Anett Kontaveit i upisala je pobjedu u dva seta. Prvi set uzela je glatko, u drugom je Kontaveit pružila jači otpor, ali na kraju je ipak Njemica izborila prolaz u četvrtfinale uz samo 13 neprisiljenih pogrešaka.

Četvrta nositeljica Elina Svitolina u dva seta bila je bolja od Jelene Ostapenko. Svitolina je došla do pobjede iako je imala problema s ozljedom vrata. "Od Australian Opena mučim se s tom ozljedom i teško mi je procijeniti kako će se razvijati jer iz dana u dan situacija se mijenja. To je proces, iz dana u dan pokušavam raditi na oporavku", kaže Svitolina.

Za iznenađenje se pobrinula Čehinja Karolina Muchova koja je u dva seta dosta glatko svladala Su-Wei Hsieh. Muchova je ispustila tek šest gemova i za samo 70 minuta izbacila je Hsieh iz turnira. Inače Čehinja je u glavni ždrijeb ušla kroz kvalifikacije i sada ima već pet pobjeda na ovom turniru.

Prva nositeljica Simona Halep također je u dva glatka seta izborila prolaz. Igrala je protiv Lesije Tsurenko i slavila sa 6:2, 6:3 te nastavila seriju protiv Ukrajinke u međusobnim dvobojima. Halep polako diže formu, pokazala je to i u Fed Cupu.

Kiki Bertens nastavila je pobjednički niz nakon što je slavila u St. Peterburgu prošlog tjedna. Ovdje je nastavila s pobjedama, a u osmini finala svladala je Carlu Suarez Navarro nakon što je izgubila prvi set sa 6:2.

Embed from Getty Images

Deveta nositeljica Julia Goerges trebala je tri seta za prolaz protiv Alison Riske. Drugi set izgubila je u tie-breaku iako je u njemu propustila čak pet break lopti.

WTA Doha, osmina finala:
Angelique Kerber (Njemačka, 3) - Anett Kontaveit (Estonija) 6:1, 7:6(3)
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Jelena Ostapenko (Latvija) 6:4, 6:4
Karolina Muchova (Češka) - Su-Wei Hsieh (Tajvan) 6:2, 6:4
Elise Mertens (Belgija) - Kristyna Pliškova (Češka, LL) 6:2, 7:6(3)
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Lesia Tsurenko (Ukrajina) 6:2, 6:3
Kiki Bertens (Nizozemska, 5) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 2:6, 6:1, 6:1
Barbora Strycova (Češka) - Anna Blinkova (Rusija) 6:0, 3:6, 6:0
Julia Goerges (Njemačka, 9) - Alison Riske (SAD) 6.1, 6:7(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!