Tenis

Nikola Mektić bez puno znoja do polufinala turnira u Rotterdamu

Branimir Korać • četvrtak, 14.02.2019.
Nikola Mektić bez puno znoja do polufinala turnira u Rotterdamu
Foto: FaH

Nikola Mektić u paru s Marcelom Granollersom prošao je u polufinale turnira u Rotterdamu. Mektić i Granollers dopustili iznenađenje protiv Sandera Arendsa i Davida Pela...

Nikola Mektić i Marcel Granollers izborili su četvrtfinale u Rotterdamu. Iznenađenje u prvom kolu nije se dogodilo, nadigrali su nizozemsku kombinaciju Arends/Pel i izborili mjesto u četvrtfinalu.

Nizozemci su stvarali probleme u prvom setu, imali su čak i break prednosti te poveli s 4:2, ali odmah su odgovorili Granollers i Mektić, vratili izgubljeni servis i kod 5:5 napravili break nakon kojeg su uzeli i set.

U drugom setu odmah na startu Granollers i Mektić izvukli su se iz teške situacije i okrenuli 0:40 te u devetom gemu napokon pritisnuli protivnike, oduzeli im servis i došli do drugog seta i pobjede.

U četvrtfinalu trebali su igrati protiv Philippa Kohlschreibera i Fernanda Verdasca, oni su predali meč i Granollers i Mektić izravno su prošli u polufinale. Tamo im je potencijalni protivnik Ivan Dodig koji igra s Edouardom Roger Vasselinom.

Rotterdam, osmina finala:
Marcel Granollers/Nikola Mektić (Španjolska/Hrvatska, 4) - Sander Arends/David Pel (Nizozemska/Nizozemska, Q) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!