Košarka

Vrlo dobri Šarić pomogao Timberwolvesima u rušenju Rocketsa

Branimir Korać • četvrtak, 14.02.2019.
Vrlo dobri Šarić pomogao Timberwolvesima u rušenju Rocketsa
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi ipak u dobrom raspoloženju odlaze na All-Star pauzu. U Minneapolisu su ugostili Houston Rocketse i unatoč još jednoj velikoj utakmici James Hardena, upisali su pobjedu...

Odličan posao odradili su Timberwolvesi na svom parketu protiv Rocketsa. Bila im je ovo vrlo bitna utakmica, ne samo kako se ne bi povećao zaostatak za osmim mjestom na Zapadu već i kako bi se povezale dvije pobjede nakon dužeg vremena i u dobrom raspoloženju zaputilo na pauzu.

Tako je i bilo, velika borbenost, sedmorica u dvoznamenkastim vodama i posebno dobar posao startera i bilo je dovoljno za pobjedu. Andrew Wiggins propustio je i ovu utakmicu pa su tako Wolvesi i drugu utakmicu bez njega zaključili pobjedom.

Bio je to uglavnom izjednačen dvoboj, prvo poluvrijeme pripalo je Rocketsima, ali zato je drugo u potpunosti otišlo na stranu Minnesote koja ga je dobila sa 69:53 i tako preokrenula rezultat u potpunosti.

Dario Šarić, kao što je i najavljeno, preuzeo je ulogu startera od Taja Gibsona i još jednom odradio je vrlo dobru utakmicu. Za 24 minute provedene na parketu upisao je 15 poena (4/7 za dva, 2/2 za tri, 1/1 slobodna) i osam skokova.

Rocketsi su nastavili kanonadu s vanjskih pozicija pa su ispucali 53 šuta za tri poena i pogodili njih 19 dok su s druge strane Timberwolvesi bili na 50 posto sa šutom za tri 10/20 te upisanih 70 poena u reketu, dvostruko više od Rocketsa što se i očekivalo.

Osim Šarića vrlo dobre utakmice upisali su Jeff Teague s 27 poena i 12 asistencija te Karl-Anthony Towns s 25 poena, devet skokova i pet asistencija.

Kod Rocketsa Harden je ubacio 42 poena (8/22 trica) uz šest asistencija i pet skokova, Chris Paul dodao je 16 poena, pet skokova i osam asistencija, a Kenneth Faried 12 poena i 11 skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 121:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!