Košarka

Simon i Buva prošli dalje, Efes očekivano lakoćom izborio polufinale

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Simon i Buva prošli dalje, Efes očekivano lakoćom izborio polufinale
Foto: EPA

Odigrane su još dvije utakmice četvrtfinala Kupa Turske. Anadolu Efes uvjerljivo je slavio protiv Gaziantepa, dok je Bešiktaš pomalo iznenađujuće slavio protiv Tofaša...

Poznati su svi polufinalisti Kupa Turske. Nakon današnja dva susreta četvrtfinala, osim Fenerbahčea i Turk Telekoma, u poluzavršnici će sudjelovati Anadolu Efes i Bešiktaš.

Anadolu Efes je uvjerljivo došao do pobjede protiv Gaziantepa. Početak susreta nije bio najbolji za Anadolu Efes te je Gaziantep zaključio prvu četvrtinu s vodstvom 16:19. U nastavku se Efes ipak konsolidirao i na poluvrijeme otišao sa šest poena prednosti.

U nastavku susreta Efes je malo pomalo povećavao prednost i kontrolirao tijek susreta. Nikakvih problema više nije stvarao Gaziantep te je Efes slavio rezultatom 73:59. Najbolji je kod Efesa bio Adrien Moerman sa 16 poena i sedam skokova, dok je Kruno Simon za 25 minuta igre postigao pet poena uz sedam skokova i dvije asistencije. Kod Gaziantepa, Shaquielle McKissic postigao je 11 poena.

U drugom četvrtfinalnom susretu Bešiktaš je boljom igrom u završnici došao do slavlja protiv Tofaša. Bešiktaš je nakon slabije prve četvrtine odigrao sjajan nastavak i na odmor otišao s velikom prednošću od devet koševa (39:48). Nakon pauze, Bešiktaš je ponovno bio kvalitetniji i u zadnju četvrtinu ušao s dvoznamenkastom prednošću.

Činilo se da će Bešiktaš lako doći do slavlja, no Tofaš se nije predavao i nekoliko puta je čak vodio u posljednjoj četvrtini. Ipak, u posljednjih par minuta, Bešiktaš je zaigrao puno ozbiljnije i uspio osigurati mirnu završnicu te slaviti s 83:89.

Samuel Jose Mejia je zabio 18 poena za Tofaš, dok je kod Bešiktaša sjajan bio Jason Allen Rich s 30 koševa i pet skokova. U dresu Bešiktaša Ivan Buva postigao je pet poena uz šest skokova i dvije asistencije.

Kup Turske, četvrtfinale:
Anadolu Efes - Gaziantep 73:59
Tofaš - Bešiktaš 83:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!