Košarka

Cibona ispustila 20 poena prednosti, ali ipak prva izborila finale Kupa Krešimira Ćosića

Branimir Korać • četvrtak, 14.02.2019.
Cibona ispustila 20 poena prednosti, ali ipak prva izborila finale Kupa Krešimira Ćosića
Foto: FaH

Cibona je prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića nakon što je u polufinalu svladala Zadar s 83:81. Cibosi su u drugom poluvremenu vodili i s 20 razlike, ali Zadar se vratio i unio zanimljivost u završnicu...

Prvo polufinale Kupa Krešimira Ćosića ispunilo je očekivanja. Iako se činilo da će Cibona lakoćom do pobjede kako se dvoboj rasplitao u drugom dijelu, Zadar se na krilima Marija Littlea i Luke Božića uspio vratiti u susret i u završnici pružiti si priliku za preokret.

Ipak, potpunog preokreta nije bilo, Cibona je izdržala nalet Zadrana i upisala pobjedu 83:81 i tako izborila subotnje finale u kojem će igrati protiv Cedevite ili Gorice.

Cibona je već u prvom poluvremenu stvorila prednost, odlično ju je služio šut, a Zadar je dvije minute prije poluvremena ostao i bez Luke Žorića koji je zaradio dvije tehničke pogreške.

S obzirom na šut Cibosa, 48:34 na poluvremenu još i nije izgledalo tako puno s obzirom da je riječ o zaostatku koji je nadoknadiv, a Cibona gotovo da nije mogla promašiti s vanjskih pozicija.

U nastavak susreta ušlo se u istom ritmu i vrlo brzo Cibona je došla na rub dvoznamenkaste prednosti koju je dostigla na sredini treće četvrtine kada je Igor Marić položio za 61:41.

Zadru ništa nije polazilo za rukom i činilo se da tone u poraz, ali odmah nakon toga Luka Božić niže deset poena i započinje povratak Zadrana. Vrlo brzo priključio mu se i Little te se prednost Cibosa počela topiti.

U zadnju minutu ušlo se sa samo 79:78 za Cibonu, imao je Zadar i napad za preuzimanje vodstva, nije ga iskoristio i Cibona je do kraja susreta nekako uspjela zadržati vodstvo.

Kod Cibone istaknuli su se Josip Bilinovac s 22 poena i Marko Ljubičić s 15 poena. Kod Zadra Little je završio s 29 poena, a Božić s 19 poena i osam skokova.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!