Košarka

Cedevita uvjerljivom pobjedom protiv Gorice osigurala finale Kupa s Cibonom

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Cedevita uvjerljivom pobjedom protiv Gorice osigurala finale Kupa s Cibonom
Foto: FaH

U drugom polufinalnom susretu Kupa Krešimira Ćosića, Cedevita prema očekivanju nije imala previše posla protiv Gorice. Hrvatski prvak je lakoćom svladao protivnika i bez problema ušao u finale Kupa Krešimira Ćosića...

Poznati su svi finalisti Kupa Krešimira Ćosića. Nakon što je Cibona svladala Zadar, Cedevita je izborila finale svladavši Goricu rezultatom 93:63. Sve su riješili Zagrepčani u prvom dijelu i lagano priveli susret kraju.

Nakon prve četvrtine, Cedevita je već imala uvjerljivu prednost od 14 poena. Gorica nije mogla pratiti jaki ritam koji je nametnuo hrvatski prvak i Cedevita je lakoćom došla do velike prednosti. Na odmor je hrvatski prvak otišao s još većim vodstvom (51:31) i praktički riješio pitanje prolaza.

U nastavku susreta, Cedevita je još povećala ionako veliku prednost, a u posljednjoj četvrtini Gorica je iskoristila opuštanje Cedevite i uspjela malo smanjiti zaostatak. Na kraju, Cedevita je slavila rezultatom 93:63.

Kod pobjedničke momčadi najbolji je bio Elgin Cook s 20 poena, dok su kod Gorice najbolji bili Marko Petrović i Marko Baković s 11 poena.

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:
Cedevita - Gorica 93:63

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!