Košarka

Virtus iznenadio Armani Milano, Cremona sigurna protiv Varesea

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Virtus iznenadio Armani Milano, Cremona sigurna protiv Varesea
Foto: EPA

Poznata su prva dva polufinalista košarkaškog Kupa Italije. Za ulazak u finale borit će se Virtus Bologna i Cremona...

Večeras su odigrane dvije utakmice četvrtfinala Kupa Italije, a veliko iznenađenje priredio je Virtus Bologna. Na završnici koja se igra u Firenci, Virtus je slavio protiv favoriziranog Armanija, dok je Cremona došla do pobjede protiv Varesea.

Iako se očekivala pobjeda Armani Milana u susretu protiv Virtus Bologne, favorizirana momčad ispala je u četvrtfinalu Kupa. Bolje je krenuo Milano, imao vodstvo u prvoj četvrtini, no vrlo brzo Virtus je stekao kontrolu nad utakmicom i došao do prednosti na odmoru.

U nastavku susreta, Milano se nije uspio priključiti, Virtus je ušao s vodstvom 54:63 u posljednjih 10 minuta. Imali su čak i dvoznamenkastu prednost, no očito su pomislili da je utakmica riješena jer se Milano uspio vratiti pa čak i smanjiti na svega par poena razlike. Ipak, u posljednjim minutama, Virtus je bio smiren i došao do pobjede rezultatom 84:86.

Kod pobjedničkog sastava Tony Taylor je zabio 23 poena, dok je za Milano James Nunnally ostvario učinak od 19 koševa.

Cremona je na svom terenu stigla do slavlja protiv Varesea. Vrlo neizvjesno bilo je prvo poluvrijeme, no Cremona je u nastavku uspjela doći do rutinskog slavlja. Nakon prvog dijela, Cremona je vodila s četiri poena razlike, iako je u više navrata Varese imao vodstvo.

U nastavku, Cremona je povećala vodstvo, pa čak u posljednjoj četvrtini imala i dvoznamenkastu prednost te je prilično mirno finiširala susret i došla do slavlja s 82:73. Odličan je bio Andrew Crawford s 22 poena i pet skokova, dok su za Varese Thomas Scrubb i Aleksa Avramović postigli po 15 koševa.

Kup Italije, četvrtfinale:
Cremona - Varese 82:73
Armani Milano - Virtus Bologna 84:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!