Tenis

Halep se mučila protiv Svitoline, Mertens izbacila Kerber

Jan Šneler • petak, 15.02.2019.
Halep se mučila protiv Svitoline, Mertens izbacila Kerber
Foto: EPA

Na WTA turnir u Dohi odigrani su polufinalni mečevi, a ulazak u finale zaradile su Simona Halep i Elise Mertens...

Poznate su finalistice WTA tunira u Dohi. U današnjim mečevima prva nositeljica Simona Halep izbacila je Elinu Svitolinu, dok je Elise Mertens napravila još jedno iznenađenje svladavši treću nositeljicu Angelique Kerber.

Halep je odlično otvorila prvi set i prilično lako došla do vodstva. U trećem gemu je napravila prvi break i onda još jednim u devetom gemu okončala set. Svitolina nije imala rješenja za odličnu Halep koja je povela sa 6:3. Ukrajinka se ipak vraća i na identičan način dolazi do osvajanja drugog seta.

Svitolina je napravila break u trećem gemu i jednako kao Halep u prvom setu, oduzela servis Rumunjki u devetom gemu i izjednačila sa 6:3. Psihološka prednost bila je na strani Ukrajinke koja je sjajno otvorila posljednji set. Napravila je break već u drugom gemu i imala čak tri break prilike u šestom gemu. Činilo se da Rumunjka opasno visi, no Halep se uspjela izvući i s dva povezana breaka preokrenuti meč i slaviti sa 6:4.

Mertens nastavlja sa sjajnim igrama u Dohi. Nakon što je u četvrtfinalu iznenađujuće slavila protiv Kiki Bertens, danas je Belgijka izbacila treću nositeljicu Kerber. Mertens je bolje otvorila prvi set, imala break prednosti i vodstvo od 4:2 te servis, no Kerber se uspjela vratiti i izjednačiti.

Nekako je sve ličilo na klasični preokret kvalitetnije tenisačice, no Mertens se nije predavala i uspjela je pri vodstvu 5:4 doći do novog breaka i osvojiti set. U nastavku meča Kerber ipak ozbiljnije igra i prilično rutinski dolazi do izjednačenja.

Njemačka tenisačica je s dva breaka vrlo brzo okončala set i sa 6:2 odvela meč u neizvjesnost trećeg seta. Ipak, u odlučujućem segmentu igre nije bilo neizvjesnosti. Mertens je bila sjajna, došla je do dva uzastopna breaka i sa 6:1 ušla u finale WTA turnira.

WTA Doha, polufinale:
Simona Halep (RUM, 1) - Elina Svitolina (UKR, 4) 6:3 3:6 6:4
Angelique Kerber (NJE, 3) - Elise Mertens (BEL) 4:6 6:2 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!