Zimski sportovi

Shiffrin briljantnom drugom vožnjom stigla do zlata u slalomu, Holdener kiksala i ostala bez medalje

Jan Šneler • subota, 16.02.2019.
Shiffrin briljantnom drugom vožnjom stigla do zlata u slalomu, Holdener kiksala i ostala bez medalje
Foto: EPA

Kompletirana je slalomska utrka za skijašice na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Areu, a do četvrtog svjetskog zlata u nizu u ovoj disciplini stigla je sjajna Amerikanka Mikaela Shiffrin...

Sjajan uspjeh postigla je američka skijašica Mikaela Shiffrin. Današnjom pobjedom u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Areu Amerikanka je stigla do četvrte uzastopne zlatne medalje u ovoj disciplini.

Nakon prve vožnje vodeća je bila Wendy Holdener koja je imala 11 stotinki prednosti ispred Anne Swenn Larsson i 15 stotinki ispred Shiffrin. Ipak, drugu vožnju Amerikanka je odradila perfektno i uvjerljivo potukla konkurenciju.

Holdener je napravila drastičnu grešku odmah nakon starta i oprostila se od medalje, dok je Larsson osvojila srebro. Peto mjesto iz prve vožnje popravila je Petra Vlhova koja je na kraju uspjela doći do brončanog odličja.

S obzirom na to da na Svjetskom prvenstvu nakon najboljih 30, još 30 skijašica vozi drugu vožnju, istu je odradila i Andrea Komšić. Nakon 39. mjesta u prvoj vožnji, hrvatska predstavnica zauzela je 30. poziciju.

Svjetsko prvenstvo u skijanju, slalom(ž), ukupni poredak:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:57.05
2. Anna Swenn Larsson (ŠVE) +0.58
3. Petra Vlhova (SVK) +1.03
4. Katharina Liensberger (AUT) +1.43
5. Frida Hansdotter (ŠVE) +2.39
...
30. Andrea Komšić (HRV) +10.01

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!