Rukomet

Velika pobjeda Nexea, u Našicama pao Hannover-Burgdorf

Branimir Korać • subota, 16.02.2019.
Velika pobjeda Nexea, u Našicama pao Hannover-Burgdorf
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea upisali su i drugu pobjedu u grupnoj fazi EHF kupa. Nakon što su na startu svladali Tatabanyu u gostima, sada su bili bolji u Našicama od Hannover-Burgdorfa s 29:25...

Kao što je bila velika pobjeda protiv Tatabanye u Mađarskoj, jednako toliko je važna i ova protiv Hannover-Burgdorfa. Nijemci su apsolutni favoriti skupine i pobjeda protiv njih Našičanima puno znači u borbi za prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

Odradili su sjajnu utakmicu, od početka su igrali bez straha i imali kontrolu nad susretom te su na kraju zasluženo slavili. Pobjeda Nexea niti u jednom trenutku nije bila pod znakom pitanja, u završnici je Hannover malo smanjio zaostatak, ali vrlo brzo Nexe je ugasio nadu gostiju.

Sredinom prvog poluvremena golom Time Kasteninga Hannover je došao na 6:6 i posljednji put bio u egalu, nakon toga Nexe radi seriju 3:0 uz dva gola Jaganjca i jedan Buvinića te se odvaja na tri razlike.

Pet minuta prije kraja prvog dijela preko Fabiana Böhma Hannover Burgdorf je postigao svoj posljednji pogodak u prvom poluvremenu, a s dva gola Zrnića i jednim Vide domaćin zaključuje prvih 30 minuta s 14:9.

U drugom dijelu Nexe je u nekoliko navrata imao šest razlike, održavao je prednost i nije dopuštao gostima da mu stvore probleme sve do posljednjih 15 minuta kada nakon nekoliko lošijih reakcija u napadu Hannover smanjuje na 21:19.

Našičani su odbili taj napad gostiju, tri minute prije kraja još jednom se Hannover spustio na dva gola zaostatka da bi nakon toga imao napad i za minus jedan, ali Morten Olsen promašuje. Nakon toga Buvinić zabija, Car 12. obranom zaustavlja Pevnova i domaćin bilježi pobjedu.

U domaćem sastavu uz odličnog Cara istaknuli su se s po pet golova i Zrnić, Buvinić i Jaganjac. Kod gostiju Timo Kastening zabio je osam golova, a Ilija Brozović dodao je jedan.

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!