Košarka

Panathinaikos u završnici slomio PAOK i osvojio Kup

Petar Jenjić • nedjelja, 17.02.2019.
Panathinaikos u završnici slomio PAOK i osvojio Kup
Foto: EPA

Panathinaikos je po 19. puta u povijesti osvojio naslov u grčkom Kupu. U finalnoj utakmici sa 79:73 bio je bolji od PAOK-a...

Nadasve zanimljiva završnica grčkog košarkaškog Kupa otišla je na stranu Panathinaikosa koji je u finalnoj utakmici bio bolji od PAOK-a. Nakon što je Olympiakos napustio polufinalnu utakmicu iz protesta zbog sudačkih odluka, "Zelenima" je bio "olakšan" posao.

U finalnoj utakmici slavili su rezultatom 79:73 te tako stigli do 19. trofeja u ovom natjecanju. Tako su uspjeli vratiti trofej nakon što ga je prošle godine osvojio AEK. Prije toga, Panathinaikos je osvajao šest godina zaredom.

Panathinaikos je bolje krenuo i nakon prve četvrtine imao 14 poena prednosti (29:15). Iako je do kraja poluvremena sačuvao dvoznamenkastu prednost, PAOK je uoči posljednje dionice smanjio na minus jedan (59:58), u nekoliko navrata stigao i do izjednačenja, no u završnici Panathinaikos ipak uspijeva prelomiti utakmicu u svoju korist.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Nick Calathes s 19 poena i devet asistencija, dok je Keith Langford dodao 17 koševa. Najbolji je kod PAOK-a bio William Hatcher s 23 poena.

Grčki kup:
Panathinaikos - PAOK 79:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!