Tenis

Donna Vekić podbacila na startu turnira u Dubaiju i izgubila od Tunižanke

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.02.2019.
Donna Vekić podbacila na startu turnira u Dubaiju i izgubila od Tunižanke
Foto: EPA

Donna Vekić poražena je već u prvom kolu jakog turnira u Dubaiju. Igrala je protiv Tunižanke Ons Jabeur i upisala poraz 6:4, 7:6...

Iako je meč riješen u dva seta, Ons Jabeur trebala je gotovo dva sata za pobjedu. Slavila je sa 6:4, 7:6, Vekić je imala svojih prilika, ali nije ih iskoristila.

Jabeur ove sezone nema nekih većih rezultata dok je Vekić igrala polufinale u Brisbaneu i finale u St. Peterburgu te se očekivala njena pobjeda, ali dogodio joj se poraz. Ovo je tek drugi kiks za Vekić ove sezone, porazi od Karoline Pliškove u Brisbaneu i Kiki Bertens u St. Peterburgu ne mogu u tu kategoriju, ali tu može uz ovaj poraz i onaj na Australian Openu protiv Kimberley Birrell.

Protiv Jabeur stvari od početka nisu išle željenim smjerom. Već u prvom gemu Donna je izgubila servis, no srećom odgovorila je istom mjerom kod 2:1 i vratila se u set. Još jednom je posrnula u sedmom gemu, ali ovaj put nije se vratila i Jabeur je uzela set sa 6:4.

Niti u drugom setu Vekić nije uspjela preuzeti kontrolu i dva puta morala se vraćati iz zaostatka, ali ovaj put izborila je tie-break. Tamo je propustila tri set lopte, Jabeur je ispustila dvije meč lopte, ali treću je realizirala i s 11:9 u tie-breaku izborila prolaz u drugo kolo.

Jabeur neće imati jednostavan posao niti u drugom kolu gdje će igrati protiv šeste nositeljice Ukrajinke Eline Svitoline koja je bila slobodna u prvom kolu.

WTA Dubai, prvo kolo:
Ons Jabeur (Tunis) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:4, 7:6(9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!