Tenis

Gael Monfils pobjednik turnira u Rotterdamu, u finalu svladao Stana Wawrinku

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.02.2019.
Gael Monfils pobjednik turnira u Rotterdamu, u finalu svladao Stana Wawrinku
Foto: EPA

U finalu turnira u Rotterdamu sastali su se Gael Monfils i Stan Wawrinka, a Francuz je odnio pobjedu u tri seta i tako došao do osme titule u karijeri...

Gael Monfils drugi put u karijeri igrao je u finalu turnira u Rotterdamu, ali ovaj put bio je uspješan. Prije tri godine u završnom meču izgubio je od Martina Kližana sa 6:7, 6:3, 6:1 da bi sada ipak bio uspješan i svladao Stana Wawrinku.

Monfilsu je ovo osma titula u karijeru, prvu je osvojio još 2005. godine kada je u Sopotu svladao Floriana Mayera, zatim je osvajao turnire u Metzu, dva puta u Montpellieru, Stockholmu, Washingtonu i Dohi.

Embed from Getty Images

U ovom susretu protiv Wawrinke, Monfils je imao krizno razdoblje u drugom setu kada je pao i Wawrinka je dominirao te uzeo set sa 6:1, ali vrlo brzo se oporavio i u trećem setu ponovno bio raspoložen.

Monfils je do finala došao pobjedama protiv Davida Goffina, Andreasa Seppija, Damira Džumhura i Daniila Medvedeva. Unatoč porazu Wawrinka može biti zadovoljan, ovo mu je prvo finale nakon lipnja 2017. godine kada je izgubio od Rafaela Nadala u Roland Garrosu.

Rotterdam, finale:
Gael Monfils (Francuska) - Stan Wawrinka (Švicarska) 6:3, 1:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!