Nogomet

Kutak za kladioničare: Liverpool i Bayern trebali bi iskoristiti protivničke probleme u obrani

Branimir Korać • utorak, 19.02.2019.
Kutak za kladioničare: Liverpool i Bayern trebali bi iskoristiti protivničke probleme u obrani
Foto: EPA

Dvoboj između Liverpoola i Bayerna obilježit će ovaj utorak, očekuje se zanimljiv dvoboj u koji i jedni i drugi ulaze u probleme s obranom. Osim ovog dvoboja, izabrali smo i dva zanimljiva teniska meča...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Liverpool - Bayern

Po mnogima najzanimljiviji par osmine finala Lige prvaka čine Liverpool i Bayern. Dvoboj protivnika koji imaju veliku napadačku kvalitetu, ali i dosta problema u fazi obrane i ne bi čudilo kada bi već prvi susret završio s povećim brojem golova iako bi logika nalagala kako bi i jedni i drugi mogli biti oprezniji s obzirom da se očekuje još i uzvratni dvoboj. Jedan gol bio bi dovoljan da u potpunosti otvori utakmicu, a s obzirom na sve što se događa kod jednih i drugih, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da uistinu padne i rani pogodak.

Liverpool je bez Virgila van Dijka, svog glavnog obrambenog igrača, ali i bez Joea Gomeza kojeg nema već duže vrijeme. Dejan Lovren je također van travnjaka, a koliko je Jürgen Klopp "očajan", čekat će i nadati se Lovrenu praktički do posljednje sekunde. Ostao je samo na Joelu Matipu i ako Lovren, koji je ionako van ritma utakmica, ne bude mogao, ponovno će veznjak Fabinho uskakati na stoperske pozicije. Niti Bayern nije u dobroj situaciji s obrambenom fazom, ove sezone primio je previše pogodaka koji spadaju u sferu kikseva, pa je čak i u prošlom kolu primio dva gola protiv skromnog Augsburga. Manuel Neuer nije onaj od prije dvije-tri godine, a uostalom bio je i ozlijeđen te zbog problema s rukom propustio je nekoliko utakmica. Jednako kao i Liverpool, Bavarci posjeduju napadačku kvalitetu i mogu puniti protivničku mrežu, ali obrana u ovom trenutku nije najjača strana momčadi.

Prognoza: Obje momčadi daju gol

Koeficijenti (Supersport): Obje momčadi daju gol 1.55, jedna ili obje momčadi ne daju gol 2.40

Tennys Sandgren - Reilly Opelka

U američkom dvoboju u Delray Beachu sastaju se Tennys Sandgren i Reilly Opelka. Opelka je nedvojbeno igrač većeg potencijala nego osebujni Sandgren, iza sebe ima i sjajan nastup u New Yorku prošlog tjedna gdje je osvojio i svoju prvu ATP titulu u karijeri. Opelka je igrao odlično tijekom cijelog tjedna, eliminirao je na putu do titule Adriana Mannarina, Denisa Istomina, Guillerma Garciju Lopeza, Johna Isnera i Braydena Schnura i unatoč umoru koji je sigurno prisutan, želi nastaviti u istom ritmu i u Delray Beachu. Igrat će protiv igrača koji ga je prije dvije godine svladao u oba meča, ali danas je situacija znatno drugačija.

2017. godine na Challengerima je Sandgren bio uspješniji, ali Opelka je tada tek ulazio u seniorski tenis dok je sada već igrač na rubu Top 50. Sandgren je imao ono sjajno razdoblje kada je šokirao svijet odličnim igrama na Australian Openu, čak je i ovu godinu otvorio osvajanjem turnira u Aucklandu, ali tamo je upisao jedine ovogodišnje pobjede. U Brisbaneu je ispao u prvom kolu protiv Johna Millmana, na Australian Openu nadigrao ga je Yoshihito Nishioka, a u New Yorku ga je svladao talijanski zemljaš Paolo Lorenzi. Opelka je definitivno u boljem momentu, ali umor bi mogao odigrati malu ulogu u ovom dvoboju. Ipak, dva dana su između finala u New Yorku i ovog dvoboja, Opelka je mlad igrač koji bi se trebao oporaviti dovoljno da upiše pobjedu u ovom dvoboju.

Prognoza: Pobjeda Opelke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Sandgrena 1.70, pobjeda Opelke 1.90

Benoit Paire - Simone Bolelli

Benoit Paire nastup na turniru u Marseilleu otvara susretom protiv Simonea Bolellija, Talijana koji je ponovno vratio fokus na karijeru u singlu nakon što je jedno vrijeme bio usredotočen na igru u konkurenciji parova. Iskusni Talijan imao je velikih problema s ozljedama, osam mjeseci bio je van terena zbog operacije koljena, vratio se 2017. godine, prošle godine posvetio se igranju na Challengerima i u parovima na jačim turnirima, a ove sezone želi se vratiti u Top 100 u singlu i izbjeći igranje kvalifikacija. S obzirom da je i dalje među kvalitetnijim igračima u parovima, tu će i dalje graditi karijeru i biti opasan.

Bolelli je dobar igrač, ali Paire je s razlogom favorit. Francuz možda ove sezone na ATP Touru nema velike rezultate, ali gubio je od odličnih igrača koji nisu jednostavni protivnici. U Puneu ga je svladao u četvrtfinalu Gilles Simon, u Aucklandu je izgubio od sve boljeg Britanca Camerona Norrieja, na Australian Openu u pet setova pao je protiv Dominica Thiema, u drugom kolu Montpelliera od Tomaša Berdycha te na startu Rotterdama od Stana Wawrinke. One koje je trebao pobijediti uglavnom je pobijedio i tako bi trebalo biti i protiv Bolellija. U ovaj susret ulazi kao favorit i sve osim njegovog prolaza bilo bi iznenađenje.

Prognoza: Pobjeda Pairea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Pairea 1.50, pobjeda Bolellija 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!