Nogomet

Modri primili gol u sudačkoj nadoknadi pa izborili osminu finala Lige prvaka mladih na jedanaesterce

Jan Šneler • utorak, 19.02.2019.
Modri primili gol u sudačkoj nadoknadi pa izborili osminu finala Lige prvaka mladih na jedanaesterce
Foto: FaH

U play-off fazi juniorske Lige prvaka, nogometaši Dinama porazili su Lokomotiv iz Moskve te se tako plasirali među šesnaest najboljih momčadi...

Iznimno uzbudljiva bila je utakmica play-offa juniorske Lige prvaka između Dinama i Lokomotiv Moskve. Modri su imali vodstvo, Lokomotiv je promašio kazneni udarac, sve je izgledalo lijepo do 93. minute kada je došao šok i izjednačenje.

Dinamo je od samog starta bio bolja momčad. U potpunosti su mladi Modri zagospodarili terenom i nizali prilike. U 13. minuti Leon Šipoš dovodi Dinamo u vodstvo. Ubacio je loptu Antonio Marin, pogriješio gostujući vratar, a Šipoš mirno poentirao za 1:0.

Dinamo je mogao potpuno potopiti Lokomotiv u prvom dijelu, no lopta nije htjela u gol. U 27. minuti pucao je Marin, no njegov udarac vratar je obranio, a malo prije poluvremena, Mario Ćuže je lijepo tukao, ali tik uz vratnicu.

U nastavku susreta gostujući trener odlučio je uvesti neke nove igrače i malo prodrmati ustaljenu igru Lokomotiva. Rusi su bili opasniji, prijetili, a u 70. minuti došli u sjajnu poziciju za izjednačenje. Dinamov vratar Dinko Horkaš srušio je u kaznenom prostoru Timura Sulejmanova i Lokomotiv je dobio jedanaesterac.

Udarac je izveo Nikolaj Titkov, a Horkaš se od tragičara pretvorio u heroja jer je sjajnom obranom zaustavio udarac i spasio Dinamo od primljenog pogotka. Do kraja susreta, gosti su opasno napadali, tražili priliku da dođu do spasonosnog pogotka, Modri su se sjajno branili, ali nažalost, Rusi su se uspjeli izvući u posljednjim trenucima susreta.

U trećoj minuti sudačke nadoknade, Denis Faizullin je zabio za izjednačenje i šokirao mlade Dinamovce. S obzirom na to da u juniorskoj Ligi prvaka nema produžetaka, krenulo se na izvođenje jedanaesteraca. Prve tri serije obje momčadi su odradile besprijekorno, no onda je u četvrtoj pogriješio gostujući German Osnov.

Dinamovci su ostali mirni, pogodili su Dino Kapitanović i Ćuže i tako odveli Modre u osminu finala Lige prvaka.

Ždrijeb parova osmine finala je u petak, 22. veljače, a Dinamo može dobiti neke spektakularne protivnike. Nitko nema status nositelja, a Dinamo može igrati protiv pobjednika skupina: Atletico Madrid, Barcelona, Liverpool, Porto, Ajax, Hoffenheim, Real Madrid, Manchester United, kao i sedam pobjednika iz play-off faze.

GNK Dinamo Zagreb U19 - Lokomotiv Moscow U19 Rezultati uživo

UEFA Liga prvaka, juniori,play-off:
Dinamo - Lokomotiv Moskva 1:1*
nakon jedanaesteraca: 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!