Nogomet

Schalke u problemima, City veliki favorit

Jan Šneler • srijeda, 20.02.2019.
Schalke u problemima, City veliki favorit
Foto: EPA

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Gelsenkirchenu domaći će Schalke dočekati Manchester City, a s obzirom na kvalitete gostujućeg sastava, jasno je da je njemački sastav potpuni autsajder...

Liga prvaka je prilično neizvjesno natjecanje prepuno raznih iznenađenja i neočekivanih rezultata, ali objektivno ogled Schalkea i Manchester Cityja jedan je od najmanje neizvjesnih u ovosezonskoj nokaut fazi.

Schalke je dosta teško prošao grupnu fazu i tu se radilo o prilično slaboj grupi dok u Bundesligi ima ogromnih problema i nalazi se pri dnu ljestvice. S druge strane, Manchester City je sjajna momčad o kojoj se već sve zna i jasan je njihov cilj ove sezone - naslov najbolje momčadi Lige prvaka.

Naravno, u ovoj fazi teško je reći hoće li to i uspjeti postići, ali protiv Schalkea ne bi Guardiolini nogometaši ne bi smjeli imati previše problema, pogotovo s obzirom na to da se uzvrat igra na njihovom stadionu. Nijemci imaju problema s izostancima te danas neće moći računati na Breela Emboloa, Alessandra Schöpfa, Omara Mascarella, a upitan je Benjamin Stambouli.

"Jasno je da smo autsajderi. Ipak, zasluženo smo ovdje jer smo igrali dobro u zahtjevnoj grupi. Razmišljamo samo o svojoj igri i nećemo se prilagođavati protivniku. Nema ništa bolje od igranja u Ligi prvaka protiv jedne od najboljih momčadi. Puno toga smo uložili i dali od sebe kako bismo se mogli natjecati na ovakvoj razini", rekao je domaći trener Domenico Tedesco.

City je veliki favorit i toga je svjestan i Pep Guardiola. Ipak, logično je kako španjolski stručnjak to neće jasno isticati jer ne želi da mu se dogodi nekakav kiks koji bi ih mogao stajati daljnjeg plasmana. Treba očekivati koncentrirani i temeljiti City jer su svi svjesni kolika je važnost dobrog rezultata u prvoj utakmici.

"Ovo je specijalno natjecanje i trebamo kontrolirati emocije. Mislim da je momčad bolja nakon tri sezone. Znamo jedni druge puno bolje. Moramo igrati svoju igru. Ako očekujete prolaz, a ne date sve od sebe, bit ćete izbačeni. Svake sekunde trebate biti fokusirani. Nakon toga ćemo vidjeti. Pokušat ćemo dati sve od sebe", dodao je Guardiola.

Susret je na rasporedu od 21 sat, a sudit će Carlos del Cerro Grande iz Španjolske.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Schalke - Manchester City (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!