Nogomet

Atletico Madrid je čvrst na svom terenu, ali Juventus ima najviše ambicije

Jan Šneler • srijeda, 20.02.2019.
Atletico Madrid je čvrst na svom terenu, ali Juventus ima najviše ambicije
Foto: EPA

Fantastičan dvoboj očekuje nas u osmini finala Lige prvaka između madridskog Atletica i Juventusa. Obje momčadi su defenzivno izuzetno jake i čvrste, a iskustva ne nedostaje niti jednoj niti drugoj strani...

Atletico Madrid će na svom terenu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka dočekati Juventus. Madriđani igraju na vrlo stabilnoj razini posljednjih godina i postali su neizostavni sudionici završnica Lige prvaka ili Europske lige.

Radi se prekaljenoj momčadi koja ima dva finala Lige prvaka iza sebe i ekipi koju je Diego Simeone dotjerao po svom guštu. Radna, obrambeno čvrsta, neslomljiva momčad koja radi sjajne prijelaze iz faze obrane u napad. Teško je naći slabu točku u momčadi Atletica, ali ako bismo morali baš mikroskopski gledati, to bi bio manjak u kreaciji. Da imaju još jednog plemenitog igrača, igrača koji stvara višak u veznom redu sigurno da bi Antoine Griezmann postizao još više pogodaka, a Atletico bilježio još bolje rezultate.

"Uzbuđen sam zbog natjecanja u Ligi prvaka. Suočit ćemo se s teškim protivnikom, sa sjajnim igračima. Juventus ima jako puno kvalitete. Ipak, s našim prednostima, nastojat ćemo odvesti utakmicu u željenom smjeru", rekao je Simeone na konferenciji za novinare.

S druge strane stajat će goropadni Juventus. Stara Dama je bila sjajna i ranijih godina, ali dolaskom Cristiana Ronalda napad je postao još bolji. Juventus ima prednost koju nema mnogo momčadi u Ligama petica. Osim PSG-a, oni su jedini koji su praktički osigurali naslov prvaka Italije i mogu se mirno posvetiti Ligi prvaka.

Cilj je jasan - naslov. To je uostalom jedan od razloga zašto je Ronaldo došao u klub. Juventus igra sjajnu obranu, njegovi nogometaši često u Serie A odaju dojam kao da igraju onoliko koliko im treba i nekako smo dojma kako još nismo vidjeli Juventus u punoj snazi. Jasno, važan faktor momčadi je Mario Mandžukić koji je igrao sjajno i za Atletico Madrid, a koji se pretvara u sve važnijeg igrača torinskog kluba.

"Bih li pristao na 1:1? To sve ovisi o tome kako bi utakmica išla, ali s obzirom na to da su oni vrlo opasni, ne bih sada pristao ni na što. Važno je za nas da postignemo pogodak, a naravno da će u ovakvoj utakmici Ronaldo biti izuzetno važan faktor", prenosi španjolska Marca izjavu Massimiliana Allegrija.

Osim Mandžukića, večeras ćemo vidjeti još jedan okršaj igrača s bivšim klubom. Alvaro Morata koji je bio sjajan u Juventusu, prešao je u Real Madrid pa Chelsea, da bi se sada smjestio u Atleticu.

Današnji susret počinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti Felix Zwayer iz Njemačke.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Atletico Madrid - Juventus (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!