Nogomet

Vrba: "Očekuje nas teška utakmica, imamo rješenja za stopersku poziciju"

Jan Šneler • srijeda, 20.02.2019.
Vrba: "Očekuje nas teška utakmica, imamo rješenja za stopersku poziciju"
Foto: FaH

Na konferenciji za novinare prije sutrašnjeg ogleda protiv Dinama trener Viktorije Plzen Pavel Vrba iznio je svoje dojmove i najavio kako ih očekuje vrlo zahtjevan susret...

Još je malo ostalo do uzvratnog susreta šesnaestine finala Europske lige između Dinama i Viktorije Plzen. Na konferenciji za novinare trener češkog prvaka Pavel Vrba bio je očekivano zatvoren, no ipak je priznao kako njegovu momčad očekuje zahtjevan uzvratni susret.

"Pozitivno je što smo preokrenuli prvi susret, ali konačni rezultat ćemo znati tek sutra i onda ćemo moći podvući crtu i prokomentirati cijeli sraz. Imamo široku momčad i može doći do alteracija u momčadi", rekao je trener Viktorije Plzen.

Jasno, od završetka prvog susreta priča se o problemima koje Viktorija Plzen može imati na stoperskim pozicijama. Neki igrači su ozlijeđeni, neki imaju suspenziju i Vrba će biti prisiljen mijenjati i vjerojatno stavljati postavu koja nije navikla igrati zajedno. Očekivano, Vrba nije htio točno reći kakav će biti sastav.

"Imamo rješenje za stopersku poziciju. Pripremali smo se samo jedan dan za tu situaciju, ali imamo potencijalno rješenje", dodao je Vrba.

Novinare je zanimalo mišljenje Vrbe što misli o tome je li bolje za samopouzdanje biti prvi u grupnoj fazi Europske lige ili završiti Ligu prvaka na trećem mjestu. Češki trener misli kako to neće biti presudno na sutrašnjem susretu.

"Nije to toliko bitno, svejedno je jeste li treći u Ligi prvaka ili prvi u Europskoj ligi. S obzirom na protivnike koje smo imali, treće mjesto je bilo vrhunac i sad se nadamo kako ćemo nastavljati pobjeđivati", istaknuo je češki trener.

Na kraju, jednog češkog kolegu interesiralo je misli li Vrba kako će sutrašnji ogled završiti kao prošlogodišnji protiv Partizana te može li češki trener usporediti te dvije momčadi. Prošle sezone je naime Viktoria upravo protiv Partizana izborila osminu finala Europske lige. Vrba nije imao dvojbe.

"Poštujem Partizan kao momčad, ali mislim da je Dinamo bolji protivnik i da će ovo biti daleko teža utakmica", zaključio je Vrba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!