Nogomet

Bjelica: "Ovo mi je najljepša i najdraža pobjeda u karijeri, ali ne želim tu stati"

Jan Šneler • četvrtak, 21.02.2019.
Bjelica: "Ovo mi je najljepša i najdraža pobjeda u karijeri, ali ne želim tu stati"
Foto: FaH

Nakon velike pobjede zagrebačke momčadi protiv Viktorije iz Plzena, trener Dinama Nenad Bjelica oduševljen je bio igrom svojih igrača...

Maestralno je odigrao Dinamo protiv Viktorije iz Plzena u uzvratnom susretu šesnaestine finala Europske lige, a oduševljenje igrom svoje momčadi nije skrivao niti trener Nenad Bjelica.

"Mislim da je naša pobjeda više nego zaslužena. Imali smo vrhunsku koncentraciju, agresivnost i disciplinu. Dečki su uživali u utakmici, u ovoj atmosferi. Zabili smo tri lijepa zgoditka, imali jako puno dobrih prilika iz kojih smo mogli još koji gol zabiti, a s druge strane protivnik nije imao niti jednu ozbiljnu situaciju", rekao je trener Dinama.

Dinamo je izgledao fizički sjajno. Modri su cijelu utakmicu igrali u visokom ritmu, a snage nije nedostajalo niti na samom kraju utakmice. Iako sigurno nije bila presudna, odlična pripremljenost Dinamovih igrača svakako je pomogla Modrima.

"Pripreme su bile dosta naporne, impresivno je kako smo u 96. minuti napadali protivnika. To mogu samo igrači koji imaju veliki karakter i koji su sjajno pripremljeni. Fizička sprema je važna, ali bez dobre mentalne pripreme za utakmicu nema ničega. Što se tiče pripreme utakmice, nije bilo ništa potrebno raditi. Svi su htjeli biti u 18, bilo je teško izostaviti nekoga. Pripremali smo ekipu od utakmice u Plzenu", dodao je Bjelica.

Jedan od najboljih u Dinamu, ako je to uopće lijepo isticati bio je Bruno Petković. Napadač Dinama postigao je pogodak, asistirao i borio se tijekom cijelog susreta. Iako je njegovo dovođenje od strane pojedinaca bilo ocijenjeno kao promašaj, napadač Dinama svakom utakmicom potvrđuje se kao odlično pojačanje.

"Petković je vrhunski dečko, profesionalac i nogometaš. Kada sam rekao nakon utakmice s Anderlechtom da će biti jedan od najozbiljnijih kandidata za reprezentaciju, ja vjerujem da će uskoro biti tamo gdje pripada. Ove njegove igre mora svatko zapaziti i on u ovoj situaciji u kojoj je Hrvatska može svakako pomoći", pohvalio je Petkovića trener Dinama.

Riječi je bilo i o sutrašnjem ždrijebu. Sutra od 13 sati u Nyonu će biti izvučeni parovi osmine finala Europske lige. Nositelja nema, nikakvih ograničenja nema tako da je sada teško spekulirati o mogućim protivnicima. Za sada su mogući Dinamovi protivnici Red Bull Salzburg, Arsenal, Eintracht, Napoli, Zenit, Sevilla, Valencia i Villarreal što dovoljno govori u kakvom se sjajnom društvu našao prvak Hrvatske.

"Vidjet ćemo tko će biti protivnik. Trebat će se dobro pripremiti. Mislim da protiv svih imamo šanse, iako će svi biti protiv nas favoriti", iskren je bio Bjelica.

Na kraju, trener Dinama rekao je nešto što će se svakako svidjeti svim navijačima Dinama. Otkako je došao u klub, Bjelica je osvojio srca navijača i svojim trudom i zalaganjem postigao zajedno sa stožerom fantastičan uspjeh.

"Ovo mi je najljepša i najdraža pobjeda u karijeri, ali ne želim se na ovome zaustaviti", zaključio je Bjelica i poručio navijačima:

"U nedjelju igramo s Osijekom. Pozivam navijače da nas dođu podržati i da im neće biti krivo. Ovi dečki su to zaslužili i nadam se da će navijači to pozdraviti. Vjerujem da će barem 10.000 doći. Svi na stadion".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!