Zimski sportovi

Pinturault blizu ukupne pobjede u kombinaciji, Zubčić 24. nakon superveleslaloma

Mihaela Bradovski • petak, 22.02.2019.
Pinturault blizu ukupne pobjede u kombinaciji, Zubčić 24. nakon superveleslaloma
Foto: EPA

U bugarskom skijalištu Banskom na rasporedu su ovog vikenda tri natjecanja, a vikend je otvoren kombinacijom. U superveleslalomu najbolje vrijeme ostvario je Švicarac Mauro Caviezel, no najveće šanse za pobjedu ima Alexis Pinturault...

Nakon što je prije 11 dana osvojio svjetsku titulu u kombinaciji, Alexis Pinturault je vrlo blizu osiguravanja ukupne pobjede u kombinaciji za ovu sezonu. Posljednja kombinacija održava se u Banskom, a Pinturault je u odličnoj poziciji nakon superveleslaloma.

Super-G najbolje je odradio Mauro Caviezel koji je ostvario najbolje vrijeme, ali slalom mu nije jača strana i teško može napraviti nešto više. Isto vrijedi i za drugoplasiranog Vincenta Kriechmayra koji je također slabiji u slalomu. No zato trećeplasirani Pinturault vozi jako dobro slalom i veliki je favorit za pobjedu.

Embed from Getty Images

Francuz zaostaje za vodećim nakon superveleslaloma za 16 stotinki što bi trebalo biti sasvim dovoljno za preuzimanje prvog mjesta. Ukoliko to i uspije te osigura ukupnu pobjedu, izjednačit će se s Kjetilom Andreom Aamodtom po broju kombinacijskih titula.

Inače Pinturaultovi protivnici u borbi za ukupno prvo mjesto nisu u dobroj poziciji, Marco Schwarz je tijekom superveleslaloma zaradio udarac u koljeno i neće voziti slalom, a Victor Muffat-Jeandet zaostaje 2.79 sekundi.

Filip Zubčić solidno je odradio superveleslalom i drži 24. poziciju sa zaostatkom od dvije sekunde i osam stotinki dok je Natko Zrnčić-Dim 44. sa zaostatkom od tri sekunde i 83 stotinke.

Superveleslalom:
1. Mauro Caviezel (Švicarska) 1:09.08
2. Vincent Kriechmayr (Austrija) +0.06
3. Alexis Pinturault (Francuska) +0.16
4. Romed Baumann (Austrija) +0.85
5. Riccardo Tonetti (Italija) +0.88
6. Rasmus Windingstad (Norveška) +0.96
7. Ryan Cochran-Siegle (SAD) +0.99
8. Stefan Hadalin (Slovenija) +1.00
9. Mattia Casse (Italija) +1.10
10. Stefan Rogentin (Švicarska) +1.16
...
24. Filip Zubčić (Hrvatska) +2.08
...
44. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +3.83
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!