Nogomet

Bjelica: "Nadamo se punom stadionu, a vidjeli ste što smo u stanju napraviti pred našom publikom"

Branimir Korać • petak, 22.02.2019.
Bjelica: "Nadamo se punom stadionu, a vidjeli ste što smo u stanju napraviti pred našom publikom"
Foto: FaH

Dinamo u osmini finala Europske lige igra protiv Benfice, a Nenad Bjelica smatra kako je Dinamo dobio jednog od najtežih protivnika, no svejedno vjeruje u svoju momčad...

Benfica je bila jedan od protivnika koje je Nenad Bjelica htio izbjeći, ali ipak će morati na sjajne Portugalce.

"Dobili smo jako teškog protivnika, jednog od najtežih koji su nas mogli zapasti uz Inter, Napoli, Arsenal, Chelsea, Eintracht, sigurno su u tom krugu 7-8 klubova koje je bilo bolje za izbjeći, ali dobro ćemo se pripremiti. Imamo prvu utakmicu u Zagrebu, nadamo se punom stadionu, a vidjeli ste što smo u stanju napraviti pred našom publikom. Treba pokušati ostvariti što pozitivniji rezultat i onda s optimizmom ići u uzvratnu utakmicu. U ova dva naredna tjedna dobro ćemo se informirati, pogledati ih i biti spremni za tu utakmicu za 14 dana."

Iako je svjestan snage Benfice, vjeruje u svoju momčad i da šanse postoje.

"Benfica je div europskog nogometa i sam vrh portugalskog nogometa s Portom i Sportingom iz Lisabona. Ove sezone gledao sam jednu njenu utakmicu protiv PAOK-a u kvalifikacijama Lige prvaka, to je brza i vrlo neugodna momčad. Sigurno će nam biti jako teško, ali vjerujemo u našu momčad i da šanse postoje. Vjerujem da ćemo odraditi dvije kvalitetne utakmice i da šanse postoje."

Protiv Portugalaca već se susreo kao trener i to vodeći bečku Austriju protiv Porta u Ligi prvaka.

"Dok sam vodio Austriju igrao sam s Portom, tamo je bilo 1:1, vodili smo dugo pred kraj i onda primili gol, a u Beču smo izgubili 1:0, ali tu smo utakmicu trebali dobiti realno s dva gola razlike, puno smo promašivali. Porto je onda nas podcijenio, ali ne vjerujem da će Benfica podcijeniti nas. Ako pogledaju našu utakmicu od jučer, vjerojatno će biti maksimalno pripremljeni."

"Za nas je važno da napunimo Maksimir i pokažemo se u ovakvom svjetlu kao protiv Viktorije. Dat ćemo sve od sebe, pružiti svoj maksimum i pokušati ostvariti što je bolji mogući rezultat."

Motiva za ovaj susret neće nedostajati, a Bjelica ističe kako će se čuti i s Nikom Kovačom koji je u skupini Lige prvaka s Bayernom igrao upravo protiv Benfice.

"Psihološka priprema neće biti teška jer za takvog protivnika ne moraš se posebno pripremati. Protiv Viktorije je bilo najvažnije pripremiti se psihički pred tu prvu utakmicu, a protiv Benfice to neće biti problem."

"Dinamo ima kvalitetu da se suprotstavi i Benfici, vjerujem da možemo odgovoriti i na njihovu igru."

"Sigurno ću nazvati i Niku, u kontaktu smo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!