Tenis

Stefanos Tsitsipas pobjedom protiv Kukuškina do druge titule u karijeri

Branimir Korać • nedjelja, 24.02.2019.
Stefanos Tsitsipas pobjedom protiv Kukuškina do druge titule u karijeri
Foto: EPA

Grk Stefanos Tsitsipas pobjednik je turnira u Marseilleu. Tsitsipas je u finalu igrao protiv Mihaila Kukuškina i upisao pobjedu u dva tijesna seta...

Prvo ovosezonsko finale i odmah pobjeda za Stefanosa Tsitsipasa. Mladi Grk u finalu turnira u Marseilleu svladao je u dva seta Mihaila Kukuškina koji je imao prilika odvesti meč u tri seta, ali nije ih iskoristio.

Tsitsipas je prošle godine igrao prvi put u finalu kada je u Barceloni šokirao sjajnim nastupima i prvi put otišao tako daleko, no u finalu je tada bolji bio Rafael Nadal. I u Torontu je otišao do kraja, ali ponovno je naišao na Nadala da bi u listopadu prošle godine ipak stigao do prve titule pobjedom u Stockholmu protiv Ernestsa Gulbisa.

U Marseilleu je igrao sjajno i u finalu je bio bolji od Kukuškina. Nakon dva sata borbe slavio je sa 7:5, 7:6 uz 14 aseva i samo jedan izgubljeni servis.

Prvi set dobio je breakom u samoj završnici kada je kod 6:5 uzeo servis protivniku da bi u drugom setu ušao u probleme kada je Kukuškin poveo s 3:2 uz break. Imao je Kazahstanac i 15:40 kod 4:2, nije to iskoristio i onda je potonuo na servisu za set. Set je otišao u tie-break gdje je bio dovoljan jedan mini break za pobjedu.

Kukuškinu je ovo bilo prvo finale od 2015. godine kada je u Sydneyju izgubio od Viktora Troickog i još uvijek je na jednoj tituli i to iz 2010. godine kada je slavio u St. Peterburgu gdje je u finalu pao Mihail Južnji.

Marseille, finale:
Stefanos Tsitsipas (Cipar, 1) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 7:5, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!