Tenis

Đere porazio Auger-Aliassimea i osvojio turnir u Rio de Janeiru

Jan Šneler • ponedjeljak, 25.02.2019.
Đere porazio Auger-Aliassimea i osvojio turnir u Rio de Janeiru
Foto: Kristijan Komarica

Pobjedom u finalu protiv kanadskog tenisača Felixa Auger-Aliassimea, srpski tenisač Laslo Đere došao je do naslova na ATP turniru u Rio de Janeiru...

Mladi, 23-godišnji srpski tenisač Laslo Đere došao je do prvog ATP naslova u svojoj karijeri. Prvi naslov i to još onaj iz 500 serije u Rio de Janeiru. U finalu je Đere slavio protiv kanadskog tenisača Felixa Auger-Aliassimea i to mu je donijelo 37. mjesto na ljestvici od sljedećeg tjedna.

Prvi set bio je premrežen brojnim breakovima. Čak četiri puta Đere je oduzimao servis protivniku, ali isto tako je i dva puta ostajao bez svog servisa. Imao je srpski tenisač vodstvo 4:1 i praktički set u svojim rukama, no Auger-Aliassime se vratio na 4:3. Ipak, novim breakom u posljednjem gemu, Đere slavi sa 6:3.

U nastavku meča Kanađanin dolazi odmah u prvom gemu do breaka prednosti. To nije dugo potrajalo jer je Đere već u šestom gemu uzvratio, da bi pri vodstvu 6:5, opasno napao servis protivnika i nakon čak pet break lopti, konačno oduzeo servis Kanađaninu i slavio u finalu.

ATP Rio de Janeiro, finale:
Laslo Đere (SRB) - Felix Auger-Aliassime (KAN) 6:3 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!