Nogomet

HNL pregled kola: Dinamo je neki drugi svemir za ostatak lige, ali Meštrović je s pravom "poludio"

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.02.2019.
HNL pregled kola: Dinamo je neki drugi svemir za ostatak lige, ali Meštrović je s pravom "poludio"
Foto: FaH

Odigrano je 22. kola HT Prve lige koje nije donijelo nikakve novosti. Dinamo i dalje igra neke svoje utakmice i priprema se za europske dvoboje, a neki još uvijek hvataju pravu formu i ne liče na momčadi iz prvog dijela sezone...

Rudeš - Rijeka 2:4

Rijeka je uzela bodove na koje je računala, a Rudeš je u određenim fazama meča pružao dobar otpor i zbog toga može biti zadovoljan. I u Rudešu su bili svjesni da ovdje neće ništa izvući, njima su bitniji neki drugi susreti u kojima se mogu nadati nekoj ludoj seriji koja bi ih vratila u život, ali stvarno je teško to za očekivati. Dosta je tu igrača koji imaju neke dobre karakteristike, ali opet onda im nedostaju neke druge za ozbiljniji nogomet. Sve to liči na simpatičnu momčad koja može pružiti dobar otpor, stvoriti poneku neugodnost protivniku, ali opet joj nedostaje ono malo više da bi stvarno mogla reći kako se može nečemu nadati. Protiv Rijeke je dobro krenula i povela, a onda je pala. Pa opet imala odličnu priliku za povratak u utakmicu i čim ju nije iskoristila primila je gol na drugoj strani. Opet je sve to skrpano na brzinu i trebat će vremena da se sve posloži, a vremena u Rudeš nemaju. Barem ne za ovaj rang natjecanja.

S druge strane Rijeka i dalje ne melje, ne može se reći da je odigrala loše, ali i u njenoj igri nešto nedostaje. Treba svakako uzeti u obzir činjenicu da Igor Bišćan ima puno problema s izostancima i nikako ne može skupiti kompletnu momčad i zaigrat u najjačem sastavu. Ako sada uspoređujemo ovu momčad s onom Kekovom šampionskom, jasno je kako je Slovenac imao jači kadar, uigraniji, kompaktniji i agresivniji. Prvenstveno defenziva je izgledala dosta bolje, ne samo ona uža obrana već obrana kompletne momčadi. Bišćanovoj Rijeci nedostaje malo više agresivnosti, ali opet tu je i drugačiji profil igrača. Ipak, ako se ne dogodi nešto čudno, Rijeka bi ipak trebala bez problema do drugog mjesta.

Slaven Belupo - Inter 0:1

Inter je uzeo vrlo važne bodove protiv Slaven Belupo u susretu s dva potpuno različita poluvremena. Slaven Belupo je u prvom poluvremenu bio bolji i trebao je voditi, ali Mladen Matković dobro je odrađivao posao i samo je poručio Samiru Toplaku da bi Inter možda imao koji bod više da je on branio na više susreta. Pobjedu Interu koji je odigrao vrlo dobro drugo poluvrijeme, donio je Rus Serderov koji je sjajnim solo prodorom zabio jedini gol na susretu. Serderov je odigrao dobru utakmicu i pokazao da će biti pojačanje, imao je problema u prvim susretima, ali polako napreduje, izgleda sve bolje i čini se kao još jedno pravo pojačanje za Zaprešićane.

Slaven Belupo je u velikoj mjeri razočarao, ne toliko u prvom koliko u drugom dijelu. Prvo poluvrijeme bilo je dobro sa strane domaćina, bilo je i ponešto prilika, ali nedostajao je Krstanović koji je ipak prvi napadač ove momčadi. Drugo poluvrijeme bio je loše, nepovezana igra, dosta nervoze, izgubljenih lopti, jedno od lošijih poluvremena Koprivničanaca otkako je na klupu sjeo Ivica Sertić.

Hajduk - Gorica 0:0

Hajduk je definitivno bio bolji od Gorice i to se i očekivalo. Oštećen je za nedosuđeni kazneni udarac, ali si je u velikoj mjeri i sam kriv što nije došao do pobjede. Imali su Splićani sasvim dovoljno prilika, međutim nisu ih znali iskoristiti i jasno je kako im za nešto više treba pravi napadač koji će zabiti barem ono što mora zabiti. Siniša Oreščanin svjestan je da takvog u kadru trenutno nema pa igra s (ne)popularnom lažnom devetkom, a sve to barem dok se ne oporavi Mirko Ivanovski. Ipak, ruku na srce, niti Ivanovski se nije pokazao kao neko rješenje, on je također promašivao previše toga i trebat će igrač malo veće kvalitete od Makedonca.

Sama igra Splićana nije loša, ali Gorica ove sezone ima rješenje za njih. U nekoliko navrata i ona je zaprijetila i mogla je na kraju i iznenaditi. Sergej Jakirović može biti zadovoljan, njegova momčad još jednom je ostala neporažena u dvoboju s Hajdukom i moći će se pohvaliti kako nijednom ove sezone nije izgubila na Poljudu. problem za Jakirovića je pad forme kod Zwolinskog koji se nekako izgubio odlaskom Atiemwena u Dinamo i to će mu biti glavni zadatak kako podići formu kod Poljaka. Lovrić odigrao još jednu dobru utakmicu, isto vrijedi i za Miyu, ostali - prosječno. Ali i to je bilo dovoljno da ostanu neporaženi.

Istra 1961 - Lokomotiva 0:0

Ako ste imali pametnijeg posla, a teško da ga niste imali, niste ništa propustili ne prateći ovaj dvoboj. Utakmica za što brži zaborav, a više će zadovoljiti domaćina koji je ostao neporažen u dvoboju protiv kandidata za Europu. Istra je imala jednu polupriliku, Lokomotiva dvije-tri navučene, uglavnom 90 minuta u kojima se nije imalo što za vidjeti i nakon kojih je jasno da Goran Tomić mora čim prije podići formu momčadi jer će u protivnom Lokomotiva Europu vidjeti samo na malim ekranima.

Što se domaćina tiče, ekipa skrpana sa svih strana svijeta treba vremena, slično kao i Rudeš, samo s tom razlikom da je kvalitetnija od Rudeša. Dvojac ispred Puljana ima četiri boda više, nije neuhvatljiv, ali i Istra mora početi pokazivati puno više od ovog protiv Lokomotive. Ovdje nije pokazala gotovo ništa, bez nekih posebnih ambicija prema naprijed, a i kada je krenula u napad nije bilo neke posebne ideje što i kako napraviti. Puno posla je pred Krunoslavom Rendulićem, daleko je to od dovoljnog za nešto više od ovog devetog mjesta.

Dinamo - Osijek 3:0

Nenad Bjelica ima luksuz i kadar kakav nema nitko u ligi, niti blizu. Nakon razvaljivanja Viktorije uz odličnu igru, Dinamo je isto napravio i Osijeku, a da je pritom na travnjaku bila kompletno drugačija momčad od one koja je izbacila Čeha. Opcija je jako puno, a ono što je za Bjelicu najvažnije je da su svi motivirani, ima sjajnu atmosferu, nema dignutih noseva u svlačionici i onih koji misle da moraju igrati. Vidjelo se to jako dobro i u ovom susretu u kojem je Osijek s ovih 3:0 još dobro i prošao. Da je primio još gol-dva, ne bi bilo nimalo nezasluženo i ovo je bio najbolji pokazatelj kolika je razlika između Dinama i ostatka lige. Inače kada se igra na nekoliko fronti, treneri se žale na umor i iscrpljenost kod igrača, ali upravo ta širina kadra je Bjeličin jak adut jer može uporno rotirati i dozirati minutažu, imati sve igrače svježe, a opet u natjecateljskom pogonu.

Zoran Zekić nakon susreta ispričavao se navijačima, ali nije dovoljno samo se ispričavati, Osječani moraju početi nešto i igrati. U nastavku sezone ne izgledaju dobro, a sve je to diglo tlak i predsjedniku Ivanu Meštroviću koji je "poludio" na igru svoje momčadi u Maksimiru. No nije problem samo u Maksimiru, ponavljamo, Osijek ne izgleda dobro u kompletu u nastavku sezone. Meštrović je pošteno oprao sve u otvorenom pismu, a ono što mi se posve sviđa je konstatacija: "Dosta s floskulama "nije problem izgubiti". Problem je izgubiti. Nismo ovdje da bismo se natjecali, nego pobijedili." Konačno je netko i to izrekao.

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!