Košarka

Šarićevi Wolvesi na krilima Townsa do pobjede, Žižiću poraz protiv Nurkića

Branimir Korać • utorak, 26.02.2019.
Šarićevi Wolvesi na krilima Townsa do pobjede, Žižiću poraz protiv Nurkića
Foto: EPA

Nakon poraza Bogdanovićevih Pacersa, slavili su Timberwolvesi Darija Šarića i Phoenix Sunsi Dragana Bendera dok su Žižićevi Cavsi ipak poraženi...

Portland Trail Blazersi stigli su do četvrte pobjede u nizu, u gostima su bili bolji od skromnih Cleveland Cavaliersa sa 123:110. Imali su na poluvremenu 23 koša prednosti i činilo se da idu prema novoj glatkoj pobjedi, ali domaćin se uspio na pet minuta do kraja spustiti na samo minus tri, no Blazersi su odgovorili serijom 14:0 i zaključili posao.

Očekivana pobjeda Portlanda, ali i očekivani problemi za Antu Žižića kojeg su čekali dvoboji s Jusufom Nurkićem i Enesom Kanterom. Ključ pobjede Portlanda ipak je bio u vanjskom šutu, za tricu su Blazersi imali sjajnih 18/29.

CJ McCollum bio je prvo ime Portlanda s 35 poena (7/8 trica) i sedam skokova, a Damian Lillard dodao je 21 poen i osam asistencija. Kod Cavsa Cedi Osman završio je s 27 poena i sedam skokova, Jordan Clarkson dodao je 19 poena i pet skokova, a Kevin Love 18 poena i 12 skokova. Žižić je za 22 minute dodao četiri poena (2/5 za dva) i četiri skoka.

Sunsi su prekinuli očajan niz od 18 uzastopnih poraza slaveći protiv Miami Heata u gostima sa 124:121. Za Heat je ovo treća uzastopna utakmica bez pobjede i loša vijest u borbi za doigravanje. Trenutno su na desetom mjestu, zaostaju dvije pobjede za osmoplasiranim Hornetsima i ne smiju prosipati pobjede protiv ovakvih protivnika.

U zadnjoj dionici Phoenix je ubacio 40 poena i napravio preokret mirnom rukom Bookera i Oubrea s linije slobodnih bacanja. Dragan Bender ostao je na klupi i nije dobio priliku.

Najefikasniji bio je Devin Booker s 20 poena i devet asistencija, Tyler Johnson dodao je 18 poena i pet skokova, a Deandre Ayton 14 poena i deset skokova. Kod poraženih Hassan Whiteside ubacio je 29 poena uz 11 skokova, a Kelly Olynyk 28 poena uz deset skokova.

Nakon što je propustio prošlu utakmicu, Karl-Anthony Towns vratio se u startnu petorku Timberwolvesa koji su upisali pobjedu protiv Sacramento Kingsa. Upravo Towns bio je čovjek odluke, apsolutno je dominirao i predvodio svoju momčad do pobjede.

Wolvesi su odradili sjajnu drugu dionicu koju su dobili s 44:23, tu se oporavili od lošeg starta i do kraja iskontrolirali dvoboj bez da je Sacramento ozbiljno zaprijetio.

Towns je susret završio s 34 poena, 21 skokom i pet asistencija, Derrick Rose dodao je 20 poena i pet skokova, a Dario Šarić za 23 minute ubacio je sedam poena (2/2 za dva, 1/3 za tri) uz tri skoka. Marvin Bagley kod poraženih bio je na 25 poena i 11 skokova, a De'Aaron Fox dodao je 23 poena i pet asistencija.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 110:123
Miami Heat - Phoenix Suns 121:124
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 112:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!