Tenis

Borna Ćorić prespavao ulazak u meč pa preokretom svladao Berdycha

Branimir Korać • srijeda, 27.02.2019.
Borna Ćorić prespavao ulazak u meč pa preokretom svladao Berdycha
Foto: EPA

Borna Ćorić stigao je do druge pobjede u Dubaiju. Stradao je i drugi Čeh, Jiri Vesely mučio je Ćorića u prvom kolu, a ništa lakše nije bilo niti u drugom kolu protiv Tomaša Berdycha...

Dva dana zaredom Borna Ćorić imao je teške dvoboje protiv čeških tenisača. Prvi protivnik u Dubaiju bio mu je Jiri Vesely, a Ćorić je nakon gotovo tri sata borbe odnio pobjedu u tri seta. Dan kasnije igrao je protiv Tomaša Berdycha, ponovno u tri seta, ponovno u tie-breaku trećeg seta, ovaj put meč je potrajao ipak pola sata kraće.

Berdycha nikad ranije nije svladao, Čeh je odlično ušao u ovu sezonu nakon šestomjesečne pauze zbog ozljede i razmišljanja o mirovini i Ćorić je bio svjestan koliko težak posao ga čeka. Ipak, na kraju je odnio zasluženu pobjedu.

Ulazak u meč bio je jako loš s Bornine strane. Berdych je uzeo prvih pet gemova u meču i nakon toga rutinski je uzeo prvi set sa 6:1.

Srećom Borna se ekspresno oporavio. Krenuo je u drugi set breakom i vodstvom 3:0, kod 3:1 Berdych je propustio 0:40 nakon čega je Ćorić uzeo još jednom servis protivniku i uzvratio istom mjerom sa 6:1.

I dok su u prva dva seta obojica imali krize na svom početnom udarcu, u trećem setu samo je u jednom gemu bilo problema za jednog igrača na servisu i to Berdycha kod 4:4. Tu je Ćorić imao veliku priliku 0:40, ali nije izdržao i Berdych se spasio.

U tie-breaku Borna je ipak bio bolji, Berdych je konstantno hvatao zaostatak, ali je na kraju ipak izgubio tie-break sa 7:4.

U četvrtfinalu Ćorića očekuje dvoboj protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija koji je iznenadio prvo Karena Hačanova, a onda i Roberta Bautistu Aguta.

Dubai, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 6) - Tomaš Berdych (Češka) 1:6, 6:1, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 28.02.2019. u 17:53
    Bravo, dečko s karakterom za razliku od Cilica.
    Šojka Rugalica