Košarka

Bogdanović definitivno prvo ime Pacersa, Šarićeva očajna šuterska večer

Branimir Korać • četvrtak, 28.02.2019.
Bogdanović definitivno prvo ime Pacersa, Šarićeva očajna šuterska večer
Foto: EPA

Indiana Pacersi unatoč još jednom odličnom nastupu Bojana Bogdanovića nisu uspjeli doći do pobjede u gostima kod Dallas Mavericksa. Poražena je i Minnesota, a Dario Šarić imao je šuterski jako lošu večer...

Indiana Pacersi nisu uspješno odradili posao u gostima kod Dallasa, iako su u taj susret ušli kao favoriti i očekivali pobjedu, odradili su ga lošije od očekivanja i poraženi su sa 110:101. U posljednjoj dionici potpuno su prepustili kontrolu Mavericksima koji su predvođeni Lukom Dončićem došli do pravog rezultata.

Dallas je u četvrtoj četvrtini ubacio čak osam trica, kada god je Indiana zaprijetila potpunim povratkom, sijevnula je trica i gosti tako nisu imali prave šanse. Dončić je nastavio sa sjajnim nastupima, a ova pobjeda bila mu je rođendanski poklon, naime danas će napuniti 20 godina.

Pacersi su u utakmicu ušli s osam pobjeda u zadnjih deset susreta, ali ovaj put nisu bili pravi i prvi put povezali su dva poraza od onog razdoblja s četiri poraza u nizu kada su ostali bez Oladipa.

Dončić je bio prvo ime susreta s 26 poena, deset skokova i sedam asistencija, Jalen Brunson dodao je 24 poena i pet asistencija, a Tim Hardaway 20 poena.

U sastavu poraženih Bogdanović je za 34 minute ubacio 22 poena (8/12 za dva, 1/4 za tri, 3/3 slobodna) uz četiri skoka, a Wesley Matthews dodao je 20 poena.

Timberwolvesi su gostovali u Atlanti i upisali poraz u produžetku 131:123. Još je Minnesota u prvom poluvremenu imala sve pod kontrolom, vodila s visokom prednosti, ali u nastavku susreta Hawksi su se vratili i u produžetku slavili.

Na isteku regularnog dijela Minnesota je imala priliku doći do pobjede, ali Derrick Rose nije pogodio i otišlo se u produžetak gdje je domaćin bio apsolutno bolji.

Trae Young potvrdio je ogroman potencijal još jednim sjajnim nastupom te je ubacio 36 poena uz deset asistencija i osam skokova, John Collins dodao je 34 poena i osam skokova, a DeAndre' Bembry 16 poena i 14 skokova. Vremešni Vince Carter dodao je 17 poena.

Kod Minnesote Karl-Anthony Towns ubacio je 37 poena uz 18 skokova, a Andrew Wiggins 21 poen. Dario Šarić za 29 minuta ubacio je šest poena uz šut 1/5 za dva, 0/6 za tri, 4/4 slobodna te po četiri skoka i asistencije.

Clippersi su upisali poraz u gostima kod Jazzera koji su bili bolji sa 111:105. Domaćin je imao čak 12 blokada, deset skokova više, Clippersi su za tricu šutirali 5/26 i općenito su imali problema s ovim protivnikom iako su se borili do kraja i pružali otpor.

Ivica Zubac na parketu je proveo 18 minuta i ubacio sedam poena (3/9 za dva, 1/2 slobodna) uz osam skokova i tri asistencije, a s po 18 poena Clipperse su predvodili Danilo Gallinari (pet skokova) i Lou Williams (osam skokova). Patrick Beverley upisao je 12 poena i deset skokova.

Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 32 poena, Rudy Gobert 20 poena uz 13 skokova, a Derrick Favors 13 poena uz 11 skokova.

NBA:
Dallas Mavericks - Indiana Pacers 110:101
Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 131:123 produžetak
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 111:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!