Tenis

Donna Vekić u dva seta do četvrtfinala turnira u Acapulcu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.02.2019.
Donna Vekić u dva seta do četvrtfinala turnira u Acapulcu
Foto: EPA

Donna Vekić nastavila je s dobrim nastupima na turniru u Acapulcu. U drugom kolu svladala je kvalifikanticu Christinu McHale u dva seta...

Christina McHale nije iznenadila Donnu Vekić u drugom kolu turnira u Acapulcu. Nije bilo jednostavno, Vekić je slavila u dva seta, ali je trebala gotovo dva sata za pobjedu.

Amerikanka je prošla kroz kvalifikacije pobjedama u dva seta protiv Swan i Sanchez da bi u prvom kolu u tri seta svladala Bonaventure.

U prvom setu protiv Vekić, McHale se tri puta vraćala iz breaka zaostatka, ali kada je Donna četvrti put uzela servis Amerikanki i povela s 5:4, uspjela je odservirati za set iskoristivši četvrtu set loptu.

U drugom setu stvari su se okrenule i Donna je bila ta koja se dva puta našla u breaku zaostatka i pred gubitkom seta. Imala je McHale vodstvo 5:2, ali nakon toga Vekić podiže igru i uz spašene dvije set lopte uzima pet gemova zaredom i set sa 7:5.

U četvrtfinalu igrat će protiv dobre poznanice Johanne Konte koja je svladala Varvaru Flink. Prošle godine Vekić i Konta susrele su se dva puta i svaka je upisala po jednu pobjedu.

WTA Acapulco, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 3) - Christina McHale (SAD, Q) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!