Tenis

Donna Vekić u trećem ovogodišnjem polufinalu, svladana bivša četvrta igračica svijeta

Mihaela Bradovski • petak, 01.03.2019.
Donna Vekić u trećem ovogodišnjem polufinalu, svladana bivša četvrta igračica svijeta
Foto: EPA

Donna Vekić ove sezone igra svoj najbolji tenis u karijeri i nikada nije bila ovako konstantna. U Acapulcu je došla do polufinala svladavši u četvrtfinalu Johannu Kontu.

Donni Vekić turnir u Acapulcu je peti turnir na kojem nastupa ove sezone i treći na kojem je došla barem do polufinala. U Acapulcu još uvijek nije izgubila niti set, a u četvrtfinalu je svladala Johannu Kontu.

Bivša četvrta igračica svijeta poražena je od Donne i prošle godine u Tokiju u dva seta, a tom porazu pridružila je i ovaj u Acapulcu.

Britanka je uzela prvi gem u meču i otvorila susret breakom, ali taj uspavani start kratko je trajao za Vekić koja već u sljedećem gemu vraća izgubljeni servis.

Do kraja prvog seta Vekić je servirala odlično i nije dopustila Konti da joj ozbiljno zaprijeti, a u osmom gemu došla je do novog breaka i uzela set sa 6:3.

Dobro je Donna nastavila i u drugom setu koji je otvorila s 2:0, međutim nakon toga uslijedila je kriza izgubila je tri svoja servisa zaredom, Konta je imala kod 5:3 servis za treći set, ali u zadnja četiri gema seta Britanka je osvojila samo tri poena i upisala je poraz.

U polufinalu Vekić će igrati protiv Kineskinje Yafan Wang koja je svladala Brazilku Beatriz Haddad Maiju sa 6:3, 6:4.

WTA Acapulco, četvrtfinale:
Donna Vekić (Hrvatska, 3) - Johanna Konta (Velika Britanija, 8) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!