Tenis

Borna Ćorić majstor za tie-break trećeg seta, treći put u nizu u trileru do pobjede

Branimir Korać • četvrtak, 28.02.2019.
Borna Ćorić majstor za tie-break trećeg seta, treći put u nizu u trileru do pobjede
Foto: EPA

Borna Ćorić prošao je u polufinale turnira u Dubaiju pobjedom protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija u tri seta. I treći put u nizu Ćorić je slavio u tie-breaku trećeg seta...

Dokaz psihičke snage i dobre pripremljenosti definitivno su tri pobjede u tri seta i to sve tri kroz tie-break trećeg seta. Nakon što je sredio Čehe Jirija Veselyja i Tomaša Berdycha, sada je svladao i Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Ćorić je kao i protiv Berdycha imao problema u početku meča, ali kada je uhvatio "radnu temperaturu", bio je bolji i došao je do preokreta.

Kao i u prošlom kolu, rano je Ćorić izgubio servis i nakon toga do kraja seta nije se uspio vratiti. Basilašvili je poveo s 3:1 i do kraja seta mirno je čuvao prednost.

Sve se promijenilo u drugom setu. Tu je Borna sjajno krenuo i poveo s 5:0, Basilašvili je nakon toga došao do dva gema u nizu, ali je ponovno izgubio servis i Ćorić je uzeo set sa 6:2.

Ponovno je odlučivao treći set, ovaj put Borna je imao prednost 4:1 i mogao je ranije dovršiti posao, ali Gruzijac je uspio poravnati na 4:4 i izboriti tie-break. U 13. igri Borna je bio puno bolji i sa 7:1 izborio prolaz u polufinale.

Nakon tri teška meča, čeka ga veliki dvoboj protiv Rogera Federera. Federer nije baš najsretniji s Ćorićem s druge strane mreže, Borna ga je svladao u posljednja dva meča prošle godine u Halleu i Šangaju, a ovo će im biti peti međusobni dvoboj.

Dubai, četvrtfinale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 6) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 4:6, 6:2, 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!