Zimski sportovi

Ryoyu Kobayashi kiksao, Kubacki sjajnom drugom serijom došao do svjetskog zlata

Jan Šneler • petak, 01.03.2019.
Ryoyu Kobayashi kiksao, Kubacki sjajnom drugom serijom došao do svjetskog zlata
Foto: EPA

Nakon posljednjeg natjecanja skijaških skokova u individualnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Seefeldu, zlatnu medalju osvojio je Poljak Dawid Kubacki...

Fenomenalnim natjecanjem na maloj skakaonici na Svjetskom prvenstvu u Seefeldu, okončana su individualna natjecanja. Na posljednjem natjecanju do pobjede i zlatne medalje stigao je Dawid Kubacki.

Poljak je loše odradio prvi krug i završio na slabom 25. mjestu. Ipak, u drugom krugu, odličnim skokom osvojio je 133 boda i s ukupno 218.3 bodova došao do prvog zlata u individualnoj konkurenciji. Srebro također odlazi u Poljsku. Kamil Stoch je također bio na slabom, 16. mjestu nakon prvog kruga, ali u nastavku natjecanja zaostao je svega 2.8 bodova za pobjednikom.

Broncu je uzeo domaći skakač Stefan Kraft koji je za svega 0.3 boda bio bolji od sunarodnjaka Philippa Aschehnwalda. Trojica prvoplasiranih iz prvog kruga potpuno su podbacila. Trenutno vodeći u Svjetskom kupu i prvoplasirani iz prvog kruga Ryoyu Kobayashi završio je na 14. mjestu, dok su drugoplasirani i trećeplasirani iz prvog kruga Karl Geiger i Jelar Žiga završili na 18., odnosno 27. mjestu.

Svjetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama, skijaški skokovi (m), mala skakaonica:
1. Dawid Kubacki (POL) 218.3
2. Kamil Stoch (POL) 215.5
3. Stefan Kraft (AUT) 214.8
4. Philipp Aschenwald (AUT) 214.5
5. Richard Freitag (NJE) 211.3
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!