Ostali sportovi

Mirko Filipović poručio navijačima: "Sve je to život, usponi i padovi"

Branimir Korać • petak, 01.03.2019.
Mirko Filipović poručio navijačima: "Sve je to život, usponi i padovi"
Foto: Pixsell

Mirko Filipović završio je borilačku karijeru, a od navijača se oprostio i putem društvenih mreža gdje je još jednom obrazložio svoje stanje i zašto je prisiljen na kraj.

"Dragi prijatelji, vjerujem da već manje-više svi znate da je moja zadnja borba bila i posljednja u mojoj karijeri! To sam više puta govorio i opet se vraćao u borbe jer je to bilo jače od mene, ali ovo sada je konačno zbogom!

U ponedjeljak sam na jutarnjem treningu tijekom jedne vježbe doživio puknuće vene u vratu i imao izljev krvi u mozak odnosno moždani udar! Odmah sam hospitaliziran, a imao sam i jako puno sreće u svemu tome jer sam mogao u boljoj varijanti ostati mrtav na licu mjesta, a u goroj paraliziran i izdeformiran. Moždani udar je posljedica ozljede na treningu i nema veze s borbama kako će neki sigurno zaključiti. Danas sam izašao iz KB Dubrava i želim se zahvaliti osoblju neurologije, a posebno dr.Bašiću na tretmanu i terapijama. Srećom nemam nikakvih vidljivih posljedica iako moždani udari jako često paraliziraju i deformiraju i tijelo i lice. Ja sam to srećom izbjegao i nadam se da će tako i ostati.

Sada me čeka faza oporavka koja bi trebala trajati oko tri mjeseca, a do tada samo mirovanje i lijekovi, ali proći će i to. Zahvaljujem se svima koji su me pratili i podržavali tijekom moje 22-godišnje karijere. Imao sam zaista jako dugu i bogatu karijeru i napuštam borilački sport i MMA i K-1 sretan i ispunjen. Hvala svima koji ste bili uz mene i u pobjedama i u porazima jer sve je to život, i usponi i padovi!"

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje02.03.2019. u 03:25
    Sve najbolje i brz oporavak.
    Tko Gdje