Ostali sportovi

Ivančević i Lončarek uspješno odradile kvalifikacijsku utrku i ušle u polufinale 60 metara s preponama

Jan Šneler • subota, 02.03.2019.
Ivančević i Lončarek uspješno odradile kvalifikacijsku utrku i ušle u polufinale 60 metara s preponama
Foto: FaH

Održana je kvalifikacijska utrka na 60 metara s preponama za atletičarke na Europskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu, a u polufinalu će nastupiti obje hrvatske predstavnice...

Bolje vijesti stižu iz Glasgowa. Nakon diskvalifikacije Zvonimira Ivaškovića u utrci na 60 metara, Andrea Ivančević i Ivana Lončarek ušle su u polufinale utrke na 60 metara s preponama za atletičarke.

U drugoj kvalifikacijskoj grupi, Ivančević je zauzela treće mjesto s vremenom 8.10 čime je automatski zauzela mjesto u polufinalnoj utrci. Ukupno gledano, najbolja hrvatska sprinterica zauzela je osmo mjesto u četvrtfinalu. U sljedećoj kvalifikacijskoj skupini, Lončarek je bila malo slabija od svog najboljeg rezultata sezone i ostvarila je peto mjesto s vremenom 8.21.

Do posljednje kvalifikacijske skupine, Lončarek je bila među četiri van kruga od prve tri koje bi po vremenu mogle ostvariti prolaz u polufinale. Iako je posljednja kvalifikacijska skupina bila izrazito brza (slavila Nadine Visser s vremenom 7.99), Lončarek je uspjela ući u polufinale sa 16. mjestom i svega stotinku boljim rezultatom od Hanne Čubkovtsove.

Polufinalna utrka na rasporedu je sutra u 12.30 sati, a nadajmo se da će od 19.25 jedna od hrvatskih predstavnica nastupiti u finalu te se boriti za odličje.

Europsko dvoransko prvenstvo, Glasgow (ŠKO), utrka na 60 metara (ž), četvrtfinale:
Kvalifikacijska skupina 2:
1. Cindy Roleder (NJE) 8.04 Q
2. Greta Kerekeš (MAĐ) 8.09 Q
3. Andrea Ivančević (HRV) 8.10 Q
...

Kvalifikacijska skupina 3:
1. Solene Ndama (FRA) 8.04 Q
2. Nooralotta Neziri (FIN) 8.07 Q
3. Luca Kozak (MAĐ) 8.08 Q
...
5. Ivana Lončarek (HRV) 8.21 q
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!