Tenis

Yafan Wang nakon preokreta do prve WTA titule karijere

Petar Jenjić • nedjelja, 03.03.2019.
Yafan Wang nakon preokreta do prve WTA titule karijere
Foto: EPA

Kineskinja Yafan Wang pobjednica je WTA turnira koji se ovog tjedna igrao u Acapulcu. U finalnom je meču, u tri seta, bila bolja od pete nositeljice Sofije Kenin...

Sve do ovog tjedna Yafan Wang nije igrala finale WTA turnira, a noćas je po hrvatskom vremenu uspjela jedan i osvojiti. Nakon što je u borbi za finale svladala Donnu Vekić, kineska tenisačica bila je uspješna i u finalu gdje je bila bolja od Sofije Kenin.

Iako je peta nositeljica dobila prvi set, Wang se nije predavala te je u konačnici stigla do pobjede sa 2:6, 6:3, 7:5 nakon dva sata i 13 minuta igre. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

Međutim, nije to tako dobro izgledalo za Kineskinju u prvom setu. Kenin je uspjela napraviti dva breaka i mirno ga zaključiti u svoju korist, da bi na početku drugog odmah povela s 2:0.

Uzvratila je kineska tenisačica istom mjerom, a do kraja seta izgubila je tek jedan gem. Na početku trećeg seta imala je i break prednosti, no Amerikanka je uspjela doći do izjednačenja na 3:3. Izjednačeno je bilo sve do samog kraja. Wang je uspjela doći do nove break lopte u 11. gemu, iskoristiti je i povesti sa 6:5, nakon čega je bez većih problema odservirala za pobjedu.

WTA Acapulco, finale:
Yafan Wang - Sofia Kenin (5) 2:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!