Tenis

Roger Federer došao do 100. titule, u finalu Dubaija svladao Tsitsipasa

Branimir Korać • subota, 02.03.2019.
Roger Federer došao do 100. titule, u finalu Dubaija svladao Tsitsipasa
Foto: EPA

Roger Federer tek je drugi tenisač u povijesti koji je došao do broja od 100. titula u singlu u karijeri. Federer je u finalu Dubaija svladao Stefanosa Tsitsipasa i pridružio se Jimmyju Connorsu u tom klubu...

Čekala se uporno ta 100. titula i stigla je u Dubaiju. Roger Federer svladao je u finalu Stefanosa Tsitsipasa, igrača koji predstavlja budućnost svjetskog tenisa, a Federer je bio bolji s dva puta po 6:4.

Jimmy Connors jedini je tenisač koji je uz Federera probio broj od 100 titula u singlu, Amerikanac ih je osvojio 109 i nije isključeno da će ga Federer i tu dostići.

Prvu titulu Federer je osvojio još kao 19-godišnjak u finalu dvoranskog turnira u Milanu gdje je 4. veljače 2001. godine svladao Juliena Bouttera. Znalo se da je vrlo talentiran i igrač kojem se predviđa velika karijera, ali nitko nije moga pretpostaviti da će biti baš ovako velika.

Svojih 100 titula osvojio je u 30 gradova, a najuspješniji bio je u Halleu i Baselu gdje je najčešće slavio i to po devet puta.

Od aktivnih tenisača po broju titula najbliži Federeru je Rafael Nadal koji ih je upisao 80, a u Top 5 još su Ivan Lendl s 94 i John McEnroe sa 77.

Najčešće je titule osvajao na Masters 1000 turnirima, uzeo ih je 27, a najdraži protivnici u finalima su mu Nadal kojeg je svladao deset puta i Andy Roddick od kojeg je bio bolji sedam puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!