Tenis

Kyrgios u dva seta svladao Zvereva i osvojio Acapulco

Petar Jenjić • nedjelja, 03.03.2019.
Kyrgios u dva seta svladao Zvereva i osvojio Acapulco
Foto: EPA

Nick Kyrgios pobjednik je ATP turnira u Acapulcu gdje je u finalnom meču, u dva seta, bio bolji od Nijemca Alexandera Zvereva...

U Acapulco je Nick Kyrgios stigao s omjerom 2-3 ove sezone i na 72. mjestu ATP ljestvice, no ovaj je tjedan ipak bio njegov. Australac je osvojio turnir u Acapulcu, a u finalnom je meču sa 6:4, 6:3, bio bolji od Alexandera Zvereva sa 6:3, 6:4 nakon sat i 32 minute igre.

Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Kyrgiosa koji je tako po prvi puta u karijeri porazio dva TOP 3 igrača na istom turniru i prvi puta da je porazio tri TOP 10 tenisača u jednom tjednu. Očekuje se kako bi od ponedjeljka trebao biti oko 30. mjesta na ATP ljestvici.

Jedan je break bio dovoljan Kyrgiosu u prvom setu u kojem je poveo s 4:1, a do kraja spasio tri break prilike protivnika. Na početku drugog seta vidjeli smo po jedan break sa svake strane, da bi australski tenisač meč prelomio u petom temu kada ponovno oduzima servis protivniku te prednost zadržava sve do kraja.

"Sjajan je osjećaj, nisam očekivao puno danas. Znao sam da nisam favorit i da igra sjajan tenis. Igra odlično i nema previše slabosti tako da sam znao da moram igrati svoj stil tenisa. Jako sam sretan s izvedbom", kazao je Kyrgios nakon meča.

ATP Acapulco, finale:
Nick Kyrgios - Alexander Zverev (2) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!