Rukomet

Našičani kiksali u Bitoli, dvoboj s Tatabanyom bit će ključan

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.03.2019.
Našičani kiksali u Bitoli, dvoboj s Tatabanyom bit će ključan
Foto: Pixsell

Nakon tri pobjede u prva tri kola, rukometaši Nexea upisali su prvi poraz u grupnoj fazi EHF kupa. Na gostovanju u Bitoli kod Rabotnika izgubili su 29:28...

Nije ovo bio Nexeov dan. Raspoloženi domaćin od početka je bio bolji protivnik i na kraju je zasluženo slavio s 29:28 i tako otežao Nexeu put do prvog mjesta u skupini. Nakon današnjeg remija Tatabanye i Hannovera, mogao je pobjedom napraviti ogroman korak prema prvom mjestu, a ovako će puno toga ovisiti o dvoboju s Mađarima u Našicama za tri tjedna.

Rabotnik je u susret ušao s tri poraza i htio je doći barem do prve pobjede u ovom natjecanju i u tome je uspio. Očajan ulazak u utakmicu od strane Našičana, zatim konstantno hvatanje zaostatka, a kada su ga i uhvatili, uslijedile su nove pogreške i kretanje ispočetka.

Rabotnik je utakmicu otvorio s vodstvom 4:0 i Nexe je do prvog pogotka došao tek u 12. minuti kada je Šipić smanjio na 4:1. Uspjeli su Našičani do završnice prvog dijela uhvatiti priključak, Jelinić je pet minuta prije odmora zabio za 10:10, ali na poluvrijeme se ipak otišlo s dva gola prednosti za Makedonce koji su golovima Đukića i Ojleskog u zadnjoj minuti pobjegli na 14:12.

Tu su seriju nastavili i na ulasku u drugo poluvrijeme gdje su pobjegli na 18:12 i tako serijom 6:0 stvorili visoku razliku. Sredinom drugog poluvremena bilo je i najviših 23:16 i do kraja susreta domaćin je bez problema čuvao vodstvo.

U zadnjoj minuti Našičani su preko Tomića i Šipića smanjili na konačnih 29:28, ali nisu ozbiljno zaprijetili Eurofarmu u ovom dvoboju.

Šteta jer ih čekaju dva teška dvoboja, ali opet ako dobiju Tatabanyu na svom parketu, prolaze dalje. U protivnom morat će do dobrog rezultata u Njemačkoj kod Hannover-Burgdorfa što neće biti jednostavno.

U domaćem sastavu sedam golova zabio je Neven Stjepanović, a šest Vladislav Ostrouško. Kod gostiju Ante Gadža zabio je devet golova, a Mario Tomić pet.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!