Nogomet

Kutak za kladioničare: SKA mora slaviti i u drugom susretu u Moskvi, važno gostovanje za Petrol Olimpiju

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.03.2019.
Kutak za kladioničare: SKA mora slaviti i u drugom susretu u Moskvi, važno gostovanje za Petrol Olimpiju
Foto: Ivana Stančin

Ponedjeljak prema običaju ne donosi posebno bogat sportski program, no istaknuli smo tri događaja. Midtjylland u danskom prvenstvu traži pobjedu za držanje koraka s Kopenhagenom, SKA u četvrtoj utakmici KHL doigravanja protiv Spartaka traži povratak u seriju, a Petrol Olimpija u gostima kod FMP-a ide po sedmu pobjedu sezone...

Midtjylland - Nordsjaelland

Midtjylland i Nordsjaelland sastaju se u 24. kolu danskog prvenstva, a domaćin pokušava zadržati korak s Kopenhagenom u borbi za prvo mjesto. U prošlom kolu Kopenhagen je kiksao protiv Vendsyssela kod kuće i odigrao samo 1:1 što je pružilo priliku Midtjyllandu da se malo približi i nije to propustio. U gostima je svladao Aarhus s 2:1 i došao na samo bod zaostatka za Kopenhagenom. Kako je lider u nedjelju uspješno odradio posao protiv Vejlea i svladao ga s 2:0, Midtjylland da bi zadržao korak s njim mora nastaviti pobjedničku seriju i ovdje upisati pobjedu. u zadnjih šest prvenstvenih nastupa Midtjylland je upisao isto toliko pobjeda, a zadnji put do pobjede nije došao još u studenom kada je poražen kod Kopenhagena s 2:1.

Midtjylland je ove sezone u 11 nastupa na svom travnjaku upisao deset pobjeda, a u tih 11 utakmica čak šest puta nije primio niti gol. S druge strane Nordsjaelland ne briljira u gostima i u zadnjih 20 gostujućih nastupa u danskom prvenstvu, samo tri puta stigao je do pobjede. Dok se domaćini bore za prvo mjesto, Nordsjaelland je u borbi za ulazak u ligu za prvaka. nalazi se u sredini ljestvice, ali samo bod zaostaje za šestoplasiranim Aalborgom koji je u društvu onih koji idu u play-off. U zadnjih 12 prvenstvenih kola, Nordsjaelland je ubilježio četiri pobjede, dvije u zadnja tri kola, ali sve te pobjede došle su protiv momčadi iz donjeg doma dok ima problema s onima iz vrha. U prvom dijelu sezone, u listopadu je Midtjylland u gostima slavio s 4:1.

Prognoza: Pobjeda Midtjyllanda

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Midtjyllanda 1.60, neriješeno 4.50, pobjeda Nordsjaellanda 6.50

Spartak - SKA

SKA iz St. Peterburga jedan je od glavnih favorita za osvajanje titule KHL prvaka, ali je u problemima. U prvom krugu doigravanja igra protiv Spartaka iz Moskve i nakon tri utakmice gubi s 2-1 u seriji. SKA je izgubio obje utakmice na svom ledu i doveo se u jako tešku situaciju koju je malo popravio pobjedom u Moskvi u prošloj utakmici. No jedna pobjeda u gostima neće biti dovoljna, mora se vratiti u seriju u potpunosti, ako uđe u zaostatak 3-1 u seriji, neće se tako lako izvući. Spartak je pokazao u prva dva susreta koliko čvrstu i kvalitetnu obranu ima te je u ta dva susreta upisao pobjedu.

Nema dvojbe da je SKA kvalitetniji, ima daleko potentniji i jači napad, u oba ta domaća susreta imao je puno više udaraca na gol, ali nije koristio prilike koje je stvarao i to je skupo platio. U trećoj utakmici u Moskvi slavio je s 5:2 uz 39 udaraca na gol i ovaj put njegov napad ipak je odnio bitku sa Spartakovom obranom. u regularnom dijelu sezone upisao je sve pobjede protiv Moskovljana, a u Moskvi je slavio sa 6:0 i 2:0. I u ovom susretu očekuje se otvoren i napadački pristup SKA koji nema što čekati, nije u dobroj situaciji i mora do pobjede kako bi spriječio senzaciju na startu doigravanja.

Prognoza: Pobjeda SKA

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Spartaka 6.00, neriješeno 5.30, pobjeda SKA 1.55

FMP - Petrol Olimpija

Vrlo važno gostovanje je pred košarkašima Petrol Olimpije koji se nalaze u borbi za opstanak u ABA ligi. Imaju šest pobjeda i 13 poraza, isti broj pobjeda ima i Krka koja s njima dijeli posljednje mjesto. Kako Krka u sljedećem kolu dolazi u goste Ciboni, a Petrol Olimpija dočekuje Cedevitu, susret zadnjeg kola u Novom Mestu nekako se čini ključnim u toj borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta. Petrol Olimpija svladala je Krku u prvom dijelu sezone 70:69 i zadnjem kolu najvjerojatnije ne bi smjela izgubiti kako bi ostala ispred Krke.

Međutim Ljubljančani imaju drugu računicu. Oni se nadaju pobjedi u gostima kod FMP-a čime bi otišli na sedam pobjeda koliko trenutno imaju i Igokea, Mornar i Zadar te bi se stvarali krugovi. Idealno za Olimpiju bilo bi da dobiju i FMP u gostima i kod kuće Cedevitu u sljedećem kolu, a Cibona joj pomogne pobjedom protiv Krke. Tada bi Ljubljančani bili sigurni u ostanak i prije susreta u Novom Mestu. Tijekom reprezentativne stanke promijenili su i trenera te je na klupu stigao Jure Zdovc koji će učiniti sve kako bi pokrenuo momčad, a dobro je poznato kako kvalitetu za to ima. FMP za razliku od Olimpije nema briga, on je siguran u ostanak u ligi i već ima željenih osam pobjeda,

Prognoza: Pobjeda Petrol Olimpije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda FMP-a 2.85, neriješeno 16.0, pobjeda Petrol Olimpije 1.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!