Nogomet

Leovac: "Drago mi je što sam ponovno u krugu reprezentacije"; Petković: "Pretpoziv je dodatni motiv"

Jan Šneler • ponedjeljak, 04.03.2019.
Leovac: "Drago mi je što sam ponovno u krugu reprezentacije"; Petković: "Pretpoziv je dodatni motiv"
Foto: FaH

Objavljen je popis reprezentativaca za naredne dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, a među pozvanima su se našla tri igrača iz HT Prve lige, dok su Bruno Petković i Josip Posavec dobili pretpozive...

Danas prijepodne izbornik Hrvatske Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca za predstojeće susrete kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Azerbajdžana i Mađarske. Iako velikih promjena nema, poziv je dobio Marin Leovac, a na popisu četvorice koji su na svojevrsnom probnom roku je i Bruno Petković.

Sjajne igre Dinama nisu promakle izborniku, a upravo Leovca Dalić vidi kao jedno od mogućih rješenja na poziciji lijevog beka.

"Drago mi je što sam ponovno u krugu reprezentacije. Očito je izbornik prepoznao moje igre u Dinamu i procijenio da mogu pomoći u kvalifikacijama. Dat ću sve od sebe da zadovoljim očekivanja navijača, suigrača i stručnog stožera", rekao je Leovac.

Iako nije među izabranih 24, pretpoziv je dobio i Petković. Korpulentni 24-godišnji napadač Dinama igra odlično u posljednje vrijeme i sigurno da Dalić računa na njega u budućim akcijama, a moguće je i da u ovom ciklusu upadne u uži krug u slučaju nekih problema.

"Sigurno da je odličan osjećaj biti u krugu reprezentacije, ovaj pretpoziv izbornika Dalića je dodatni motiv da nastavim s ovim radom i u idućim utakmicama pokažem da imam kvalitetu i znanje biti u reprezentaciji Hrvatske", dodao je Petković.

Od igrača iz domaćeg prvenstva, osim Petkovića i Leovca, na Dalićevom popisu su se našli vratari Dominik Livaković i Simon Sluga, dok je vratar Hajduka Josip Posavec dobio pretpoziv.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!