Košarka

Sunsi šokirali Buckse, Benderu mjesto u startnoj petorci

Branimir Korać • utorak, 05.03.2019.
Sunsi šokirali Buckse, Benderu mjesto u startnoj petorci
Foto: EPA

U preostalim susretima u NBA ligi najveće iznenađenje priredili su Phoenix Sunsi koji su upisali pobjedu protiv Milwaukee Bucksa...

San Antonio Spursi stigli su do treće uzastopne pobjede, a Denver Nuggetsi ubilježili su treći poraz u nizu, Spursi su slavili u svojoj dvorani sa 104:103 i izdržali su zadnji nalet Nuggetsa. Nakon onih sedam poraza u osam susreta, Spursi su značajno popravili obranu i to je glavni razlog dobrih rezultata u posljednje vrijeme. Podigli su razinu igre u obrani itekako te su i Nuggetse ostavili na za njih malom broju poena.

Nuggetsi su se ovdje vratili iz minusa od 21 poena, ali u zadnjih 16 sekundi promašili su tri šuta i izgubili loptu te ostali bez pobjede.

DeMar DeRozan ubacio je 24 poena uz sedam asistencija, a LaMarcus Aldridge dodao je 22 poena i devet skokova. Kod Nuggetsa Jamal Murray ubacio je 25 poena (6/10 trica) uz osam asistencija dok je Nikola Jokić dodao 22 poena, deset skokova i šest asistencija.

Phoenix Sunsi su među najlošijim momčadima lige, ali svejedno su šokirali Milwaukee Buckse koji su tako povezali dva poraza. Koliko su iznenađujuća i neobična dva uzastopna poraza Bucksa, toliko su i dvije pobjede u nizu Sunsa. Nije Bucksima pomoglo niti deset poena prednosti u zadnjoj četvrtini, Sunsi su ipak došli do 14. pobjede.

Kelly Oubre predvodio je Sunse s 27 poena i 13 skokova, Devin Booker dodao je 22 poena i sedam asistencija, a Deandre Ayton 19 poena i 12 skokova. Dragan Bender za 12 minuta ostao je bez šuta uz tri skoka, dvije asistencije i dvije blokade.

Na suprotnoj strani Giannis Antetokounmpo ubacio je 21 poen uz 13 skokova i šest asistencija, Malcolm Brogdon dodao je 19 poena i sedam skokova, a Ersan Ilyasova 11 poena i deset skokova.

Miami Heat stigao je do tijesne pobjede protiv Atlanta Hawksa koje je svladao sa 114:113. Dwyane Wade ubacio je 14 poena u zadnjoj dionici i pomogao Miamiju da dođe do pobjede u ovom susretu. U završnici susreta Heat je zadržao prednost, Hawksi nisu uspjeli napraviti prekršaj i upisali su poraz. Wade je u ovom susretu upisao 1052. blokadu u karijeri, najviše među svim bekovima u povijesti lige prestigavši Michaela Jordana

Susret je završio s 23 poena i pet asistencija, a Josh Richardson dodao je 19 poena i pet skokova. Kod Hawksa Vince Carter ubacio je 21 poen uz tricu 7/11, a Kent Bazemore dodao je 18 poena i sedam skokova.

NBA:
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 104:103
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 114:105
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 127:88
Miami Heat - Atlanta Hawks 114:113
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 112:115
Sacramento Kings - New York Knicks 115:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!