Nogomet

Borussia Dortmund u "nemogućoj misiji", Tottenham ide po jedan gol

Jan Šneler • utorak, 05.03.2019.
Borussia Dortmund u "nemogućoj misiji", Tottenham ide po jedan gol
Foto: EPA

Nakon prvog ogleda u Londonu, Tottenham uvjerljivo odlazi u Dortmund s tri gola prednosti, no u Ligi prvaka smo već vidjeli slične preokrete i njemački sastav definitivno nije bez šanse...

Uzbudljiv ogled očekuje nas u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka. Tottenham odlazi u Dortmund s čak tri pogotka prednosti, ali jasno Spursi još uvijek nisu osigurali plasman u četvrtfinale.

Borussia Dortmund nalazi se pred vrlo teškom misijom, bez ikakvog zadržavanja možemo reći i nemogućom misijom. U Ligi prvaka, pogotovo u nokaut fazi, stići do pogotka zaostatka je teško, a kamoli postići tri ili više golova za prolaz. Uspijevalo je to nekim momčadima, Deportivo je 2004. izbacio Milan nakon što je izgubio u prvom susretu s 4:1, Roma je prošle sezone izbacila Barcelonu s 3:0 na Olimpicu, ali takvi slučajevi iznimke su.

Borussia također ima dodatni problem, a to je da u Bundesligi više nema prednost ispred Bayerna te su momčadi izjednačene. Definitivno se vidi kako su ušli u krizu iz koje će biti teško izaći u posljednjoj fazi sezone. Danas im treba čudo, ali prije svega dobra utakmica s kojom će pokazati navijačima da je kriza stvar prošlosti.

"Znamo da će biti teško, ali nikada ne znate. Već smo igrali puno puta na stadionima kada smo pisali povijest i sada smo opet u poziciji da učinimo nemoguće. Moramo biti pametni, igrati na najvišoj razini i zabiti pogotke u pravim trenucima. Cijela momčad vjeruje da to možemo", rekao je trener Borussije Lucien Favre.

S druge strane, Tottenham je u idealnoj situaciji. Na žestoke napade domaćih, Englezi bi mogli odgovoriti jednakom mjerom i pokušati što prije doći do pogotka. Objektivno, jedan gol Englezima donosi siguran prolaz jer je teško očekivati da će neuvjerljivi Dortmund postići pet golova.

Trener Spursa Mauricio Pochettino žalio se na raspored jer je Tottenham dan kasnije igrao prvenstveni ogled i kritike je uputio Engleskom nogometnom savezu. Ipak, to ne bi trebalo imati previše utjecaja jer Spursi imaju iznimno veliku prednost.

"Moramo igrati kako uvijek igramo. Važno je da budemo agresivni i da od početka krenemo na pravi način, na visokoj razini. Oni će krenuti agresivno i moramo biti identični njima. Ne smijemo razmišljati o velikoj prednosti. To nije trenutno bitno. Ne razmišljamo uopće da će biti lako jer ako tako krenemo, naći ćemo se u velikim problemima", ozbiljan je bio trener Tottenhama.

Susret počinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti Danny Makkelie iz Nizozemske.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Borussia Dortmund - Tottenham (21.00)
1. utakmica: 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!