Nogomet

Ladić: "Vrsaljko mora napraviti reprezentativnu karijeru u rangu Jarnija"

Mihaela Bradovski • utorak, 05.03.2019.
Ladić: "Vrsaljko mora napraviti reprezentativnu karijeru u rangu Jarnija"
Foto: FaH

Dražen Ladić nije zabrinut uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo pa čak niti po pitanju pozicije desnog bočnog gdje sada postoji problem nakon ozljede Šime Vrsaljka...

Ladić vjeruje kako Hrvatska u ovim kvalifikacijama može pokrpati tu poziciju desnog bočnog i nekim pričuvnim rješenjima i zato se niti nije nagovaralo na povratak Darija Srnu.

"Razgovarali smo kratko na sastanku stožera i o Srni, ali složili smo se da je korektnije i pametnije okrenuti se drugim rješenjima. Želimo nešto dugoročnije, a ne da se sad krpamo nakon Vrsaljkove ozljede. Procijenili smo da je ovako najbolje. Vrsaljko je zaista kvalitetan i mora napraviti reprezentativnu karijeru u rangu Jarnija. Pokrpat ćemo se u kvalifikacijama, srećom niti protivnici nisu toliko moćni da ne možemo koristiti neko alternativno rješenje."

Član Dalićevog stožera prokomentirao je za Sportske novosti i situaciju oko Petra Bočkaja u Osijeku.

"Ljudi u Osijeku povukli su pravi potez. Bilo bi još gore da je Bočkaj A reprezentativac, onda pogotovo mora paziti na ponašanje. Svi oni to jako dobro znaju, ali tako se trebaju ponašati i igrači u klubovima pa tako i u Osijeku."

Dinamo je hit, igra odlično u Europi, slijedi mu Benfica protiv koje Ladić smatra da će ipak postojati šansa.

"Dinamo je napravio fantastičan posao prolaskom u osminu finala i sve ostalo je bonus. Bez obzira na sve želje, bit će iznimno teško, Benfica stalno igra ovakve utakmice kao što je Dinamu ova s njom, ali uvijek se može dogoditi da ti krene, a protivniku malo toga polazi za nogom i promaši neke zicere, može se do pozitivnog rezultata uvijek. Benfica je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti. Dinamo je pokazao da igra kvalitetno, a vidjet ćemo je li to dovoljno za ovaj rang."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!