Nogomet

Tottenham odbio sve napade Borussije, Kane zabio za potvrdu prolaska dalje

Petar Jenjić • utorak, 05.03.2019.
Tottenham odbio sve napade Borussije, Kane zabio za potvrdu prolaska dalje
Foto: EPA

Tottenham je obranio prednost iz prve utakmice protiv Borussije Dortmund te se plasirao među osam najboljih u Ligi prvaka. U uzvratnom dvoboju u Dortmundu stigao je do minimalne pobjede pogotkom Harryja Kanea...

Veliki posao napravio je Tottenham u prvoj utakmici koju je dobio s 3:0 i u uzvratu je protiv Borussije Dortmund tek trebao obraniti od napada ili postići pogodak kojim bi otklonio sve sumnje oko prolaska dalje. Dogodilo se ovo drugo, iako se ne može reći da je bilo lako.

Visoko je pritiskala Borussia u prvih 45 minuta, dominirala u posjedu i imala nekoliko vrlo dobrih prilika, no nije ih iskoristila. Kazna je stigla na početku drugog poluvremena, Tottenham je zabio i potvrdio prolazak dalje.

Kao što se i moglo očekivati, rezultat iz prve utakmice uvelike je odredio kako će krenuti uzvrat. Samo 14 dodavanja imali su Spursi u prvih deset minuta, Borussia je odmah visoko pritisnula tražeći pogodak koji bi im dao nadu u eventualno dostizanje zaostatka.

U razmaku od dvije minute njemačka je momčad bila jako blizu vodećeg pogotka. Visoko je pritisnula goste koji su se u tim trenucima žestoko branili. Hugo Lloris prvo je obranio udarac glavom Juliana Weigla, nakon čega je sjajno iskosa pucao Mario Götze, ali se vratar Tottenhama još boljom reakcijom ispriječio pogotku.

Kako su zaključili prvo poluvrijeme, tako su domaćini željeli nastaviti i u drugom, no nije dugo potrajalo dok nisu doživjeli šok. Ukrao je Tottenham loptu na sredini terena, a Moussa Sissoko brzim dodavanjem proigrao Harryja Kanea koji ulazi u kazneni prostor i potpuno neometan lakoćom matira protivničkog vratara. Bio je to njegov 24. pogodak u europskim natjecanjima čime je postao najbolji strijelac Tottenhama u povijesti.

Domaća se momčad malo pogubila nakon primljenog pogotka. Iako je dominirala posjedom, nije ozbiljnije uspijevala ugroziti protivnička vrata. U 2019. godini postigla je barem tri gola u svakoj domaćoj utakmici, međutim, večeras nije uspjela nijedan.

Liga prvaka, osmina finala:
Borussia Dortmund - Tottenham 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!