Nogomet

Potpuni šok u Madridu, Real ispustio prednost iz Amsterdama, Ajax ga razbio i izbacio iz Lige prvaka!

Branimir Korać • utorak, 05.03.2019.
Potpuni šok u Madridu, Real ispustio prednost iz Amsterdama, Ajax ga razbio i izbacio iz Lige prvaka!
Foto: EPA

Madridski Real neće obraniti titulu osvajača Lige prvaka! Nakon što je u Amsterdamu slavio s 2:1 protiv Ajaxa, u Madridu je pregažen s 4:1 i izbačen je iz Europe!

Potpuni šok u Madridu! Ajax je prežaljen već nakon prvog susreta, a koliko su bahato Madriđani prišli uzvratu, pokazuje i namjerno zarađeni žuti karton Sergija Ramosa u završnici susreta u Amsterdamu kako bi se očistio za četvrtfinale.

Ramosu je na pamet palo da bi mogao namjerno pauzirati u Madridu, a pritom mu nije niti na kraj pameti bilo prvo poluvrijeme susreta u Amsterdamu gdje je Ajax igrao sjajno i mogao imati prednost na odmoru.

I tako se sada Ramos vjerojatno pita gdje mi je bila pamet u tom dvoboju, gledao je u nevjerici kako Ajax zabija četiri komada u Madridu, a mogao je još barem dva-tri. Real je ispao iz igre i za posljednji trofej koji je mogao ove sezone osvojiti, momčad je još jednom u krizi i bit će burno narednih dana u Madridu.

Ovdje stvari nisu išle dobrim smjerom od samog početka. Ajax je već nakon manje od 20 minuta vodio s 2:0 i domaćin je bio u problemima.

Dušan Tadić igrao je utakmicu života, prvo je nakon pogreške Kroosa proigrao Ziyecha koji zabija za vodstvo, a onda je u 18. minuti fantastičnim prodorom prošao kroz sve defenzivne blokove domaćina na sredini terena, zatim pronašao Neresa koji zabija za 2:0.

Do kraja prvog dijela bilo je prilika na obje strane, a Solari je ostao zbog ozljeda bez Lucasa Vazqueza i Viniciusa.

U drugom dijelu Ajax je Real pogurnuo prema izlaznim vratima već u 62. minuti! Tadić je ovaj put bio strijelac, krasnim udarcem nakon jednako tako lijepe akcije povisio je na 3:0. Felix Brych dugo je koristio VAR i odlučio priznati gol.

Kratko se Real vratio golom Marca Asensija, ali samo dvije minute nakon njegovog pogotka Lasse Schöne stavio je točku na i briljantnim golom iz slobodnog udarca.

Embed from Getty Images

Do kraja susreta pogodaka više nije bilo, nekoliko lijepih prilika na obje strane, ali bez realizacije.

Kraj za Madriđane koji su ostali šokirani jednako koliko i brojni navijači na tribinama. Ajax je bio brz, jednostavan, raspoložen i - bolji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor06.03.2019. u 09:45
    za prošlu sezonu sam tvrdio da je Real osvojio ligu prvaka više zbog grešaka protivnika (Bayern u polufinalu i Karius u finalu), nego zbog dobre igre, a ove godine protivnici ne griješe, otišao je Ronaldo i momčad je zrela za potpuni remont
    qvestor
  • Totalna_Pasiva05.03.2019. u 23:24
    Napokon! Al mi je drago da ih je netko izbacio, pogotovo što je to Ajax. Fantastičan nogomet igraju, Tadić je danas izgledao kao Messi, nevjerojatna utakmica.
    Totalna_Pasiva