Košarka

Bogdanović nastavlja sa sjajnim partijama, nisu ga zaustavili niti Bullsi, Šarić solidan protiv Thundera

Branimir Korać • srijeda, 06.03.2019.
Bogdanović nastavlja sa sjajnim partijama, nisu ga zaustavili niti Bullsi, Šarić solidan protiv Thundera
Foto: EPA

Bojan Bogdanović potvrđuje status prvog imena Pacersa ove sezone i odigrao je još jednu sjajnu utakmicu. Noćas je predvodio Indianu u pobjedi protiv Chicago Bullsa...

Indiana Pacersi pomeli su Chicago Bullse u seriji od četiri utakmice u regularnom dijelu sezone, a Bojan Bogdanović igra sjajno. Pacersi su na svom parketu odigrali dobru utakmicu te upisali pobjedu 105:96 dok je Bogdanović petu utakmicu zaredom otišao iznad 20 poena.

Imao je domaćin tijekom prvog poluvremena i 16 poena prednosti, Bullsi su se vratili i smanjili zaostatak, ali domaćin je ipak u završnici ponovno pobjegao nakon slobodnih bacanja i trice Bogdanovića te trice Collisona i zakucavanja Turnera.

Ta serija Pacersa 10:0 potpuno je prelomila utakmicu i više nije bilo povratka za Bullse koji su tako upisali drugi uzastopni poraz. Pacersi su odradili vrlo dobar posao u obrani gdje su u velikoj mjeri usporili Laurija Markkanena, Otta Portera i Krisa Dunna koji su bili prisiljeni na teške šuteve i nisu ih pogađali.

U konačnici presudio je taj veći motiv Pacersa i širina koju posjeduju za razliku od Bullsa i upisali su važnu pobjedu.

Bogdanović je ostavio još jednom odličan dojam i za 35 minuta ubacio je 27 poena (5/9 za dva, 4/5 za tri, 5/6 slobodna) uz šest skokova i dvije osvojene lopte. Darren Collison dodao je 22 poena, Thaddeus Young 11 poena, deset skokova i šest asistencija, a Myles Turner deset poena uz 11 skokova.

Kod Bullsa Zach LaVine ubacio je 27 poena, Robin Lopez 20 poena uz devet skokova, a Lauri Markkanen 14 poena uz 13 skokova.

Timberwolvesi se bore za doigravanje i svaka pobjeda im je velika. Nova je upisana protiv Oklahome City Thundera sa 131:120 uz još jednu nevjerojatnu predstavu Karl-Anthonyja Townsa. Towns je u formi života i u zadnjih pet utakmica ubacio je 180 poena, a Timberwolvesi su upisali i treću ovosezonsku pobjedu protiv Thundera u isto toliko susreta.

Nakon propuštene zadnje tri utakmice u petorku se vratio Paul George, ali niti to nije pomoglo Thunderu koji je već u prvom poluvremenu ušao u zaostatak i nije se uspio oporaviti. Timberwolvesi su mirno dovršili posao i završili su susret uz pobjedu.

Towns je ubacio 41 poen uz 14 skokova, Derrick Rose dodao je 19 poena, Jeff Teague 16 uz 12 asistencija, a Dario Šarić odradio je dobro svoje 24 minute te je ubacio deset poena (1/1 za dva, 2/4 za tri, 2/2 slobodna), uz sedam skokova i dvije asistencije.

Kod Thundera Russell Westbrook ubacio je 38 poena (5/10 trica) uz 13 skokova i šest asistencija, George je dodao 25 poena i pet skokova, a Steven Adams 13 poena i 11 skokova.

Philadelphia je i dalje bez Joela Embiida, a i bez njega je svladala Orlando Magic sa 114:106. Proradio je JJ Redick koji je bio u šuterskoj krizi u posljednje vrijeme, ovaj put šutirao je izvana 6/9 i napravio iskorak.

Redick je na kraju završio s 26 poena i pet skokova, Tobias Harris dodao je 21 poen, 12 skokova i pet asistencija, a Ben Simmons 16 poena, 13 skokova i osam asistencija. Kod poraženih Evan Fournier ubacio je 25 poena, Aaron Gordon 24 poena uz devet skokova, a Nikola Vučević 12 poena uz 12 skokova.

Mike Conley i Delon Wright morali su odigrati utakmice karijere da bi Memphis stigao do pobjede protiv Portlanda. Uspjeli su domaćini slaviti preokretom u zadnjoj dionici sa 120:111. Portland je imao devet poena prednosti u zadnjoj četvrtini, ali tu je Conley briljirao i kreirao preokret.

Conley je upisao 40 poena (6/7 trica), a Wright je dodao 25 poena. Kod Blazersa CJ McCollum bio je na 27 poena, Damian Lillard dodao je 24 poena i osam skokova, a Maurice Harkless 20 poena i šest skokova.

James Harden otišao je još jednom preko 30 poena, a Rocketsi su opet slavili. Ovaj put u gostima kod Toronta koji je svladan sa 107:95. Houston je imao 22 poena prednosti u drugoj četvrtini, čak su i poveli u trećoj dionici, ali Houston je na kraju ipak slavio.

Harden je završio susret s 35 poena, Gerald Green s 18, a gosti su preživjeli i lošu večer Chrisa Paula koji je šutirao iz igre samo 1/10. Kod domaćina Kawhi Leonard ubacio je 26 poena uz šest skokova, Pascal Siakam 17 poena uz deset skokova, a Serge Ibaka deset poena uz 15 skokova i pet blokada.

Celticsi su u gostima pregazili Warriorse sa 128:95. Od početka so kraja susreta apsolutna dominacija Celticsa predvođenih s 30 poena Gordona Haywarda te 19 poena i 11 asistencija Kyrieja Irvinga. Kod domaćina Stephen Curry ubacio je 23 poena.

NBA:
Indiana Pacers - Chicago Bulls 105:96
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 131:120
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 114:106
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 120:111
Toronto Raptors - Houston Rockets 95:107
Golden State Warriors - Boston Celtics 95:128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!