Nogomet

Dilaver: "Ako nas izdominiraju, a mislim da neće, tek onda ću priznati da je Benfica favorit"

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.03.2019.
Dilaver: "Ako nas izdominiraju, a mislim da neće, tek onda ću priznati da je Benfica favorit"
Foto: FaH

Emir Dilaver veliki je optimist uoči dvoboja protiv Benfice. Dilaver ne priznaje Portugalcima da su bolji dok to ne potvrde na terenu.

Iako Dinamu stavljaju status autsajdera već uoči prvog susreta u Maksimiru, Emir Dilaver odbacuje takvo razmišljanje i smatra kako Dinamo nipošto nije bez šanse.

"Ne osjećam se kao autsajder. Benfica je možda favorit, ali nemam takav osjećaj. Ako nas izdominiraju, a mislim da neće, tek onda ću joj priznati da je favorit. Znam koliko je Dinamo kvalitetan i nema šanse da od mene čujete kako nemamo šanse. Ako odigramo kako možemo i znamo, onda će se nakon te prve utakmice promijeniti slika o favoritu", kaže Dilaver za Sportske novosti.

Dilaver ne strahuje od Benficinih napadača, a za njih će se kroz analizu jako dobro pripremiti.

"I u prošlim utakmicama u Europi govorili smo o sjajnim protivničkim napadačima, ali neki od tih prošlih bili su i fizički jači od ovih, ali uvijek smo se snašli. U četvrtak ćemo vjerojatno morati biti pametniji i koncentriraniji. Razgovarat ću i s Theophileom o njima, slijedi i video analiza, nisam dosad previše pratio Benficu jer se ne volim prerano koncentrirati na protivnika."

"Uvijek pogledam napadače protiv kojih ću igrati, pratim kako im igraju krila, koliko igraju duboko, kako glavni napadač prima loptu i što s njom radi. Zatim posebno pratimo kako se ponaša taj napadač i ide li na prvu vratnicu ili čeka loptu na drugoj. Uvijek je bitno napadača zaustaviti ranije."

Za prvi susret priželjkuje čistu mrežu, ne bi imao ništa protiv niti remija bez pogodaka.

"Bitno je ne primiti gol. Protiv Viktorije smo bili dobri, poveli 2:0, zabili i treći, a da su oni zabili za 2:1 bilo bi neugodno. Vjerujem da bi i 0:0 ovdje bio dobar rezultat jer smo dobri prema naprijed i na Luzu možemo zabiti. Ovo mi je definitivno najveća utakmica karijere, igramo osminu finala, bili smo prvi u grupi. Igrao sam protiv Atletica kada je igrao finale Lige prvaka, protiv Zenita, ali ovo je nešto drugo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!