Nogomet

Bjelica: "Benfica je veliki favorit, ali i naše šanse za prolaz su velike"

Iz Maksimira: Jan Šneler • srijeda, 06.03.2019.
Bjelica: "Benfica je veliki favorit, ali i naše šanse za prolaz su velike"
Foto: FaH

Miran kao i uvijek, trener Dinama Nenad Bjelica najavio je sutrašnji prvi susret osmine finala Europske lige protiv portugalske Benfice. Iako mnogi ističu kako se radi o povijesnom srazu, Bjelica ističe kako je za njih to susret u kojem ne osjećaju pritisak i žele dati sve od sebe…

Velike susrete odigrao je Dinamo u Europi ove sezone, a srušio je jednako tako i neke velike protivnike. Sutrašnji sraz protiv Benfice bit će definitivno najteži i istovremeno najlakši ogled kojeg su Modri imali. Benfica je opasan protivnik, definitivno najteži protiv kojeg je Dinamo igrao ove sezone, ali isto tako Dinamo je napravio već sjajan posao i pritiska nema.

“Mislim da je Benfica veliki favorit, ali i naše šanse su velike. Vjerujemo u sebe, vjerujemo u svoje igrače i u naš rad i da možemo poraziti protivnika kao što je Benfica. Benfica je vrhunska momčad. Kao i mi, oni dosta rotiraju i mijenjaju. Trener Benfice koristi sav svoj kadar, daje svima šansu i povjerenje. Vidjeli smo prethodne utakmice s Galatasarayom i zadnje dvije u prvenstvu i poznajemo sve njihove igrače. Bit ćemo spremni“, rekao je Nenad Bjelica.

Dinamova momčad je puna mladih igrača i postoji opravdani strah da jednostavno ne izgore u želji pred punim tribinama Maksimira. Ipak, Dinamo je u uzvratnom susretu protiv Viktorije Plzen pokazao kako ovi igrači straha nemaju te su na najbolji način potopili češkog prvaka i ušli među 16 najboljih.

“Nekad se dogodi da nekoga ponese atmosfera, svi imamo određene slabosti i to je ljudski. Dečki su fokusirani na rad, na zadatke. Ne opterećujemo igrače s protivnikom. Puno razgovaramo, to su mladi dečki i treba im biti pri ruci u dobrim, ali i lošim trenucima“, dodao je trener Dinama.

Nakon ždrijeba, Bjelica je rekao kako će sigurno zatražiti pomoć hrvatskog trenera Nike Kovača koji vodi Bayern ove sezone. Bavarci su igrali s Benficom ove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka i sigurno da je bivši hrvatski izbornik dao Bjelici korisne savjete.

“Želim se zahvaliti Niki Kovaču na pomoći i zaželjet mu svu sreću sljedećeg tjedna protiv Liverpoola. To ipak nije ista Benfica jer se promijenio trener, a i neki igrači nisu isti, ali neke informacije su mi svakako pomogle“, zahvalio se Bjelica Kovaču.

Na kraju, Bjelica je istaknuo i gdje će pratiti utakmicu s obzirom na to da je isključen protiv Viktorije i mora odslužiti suspenziju. Trener Dinama rekao je da će biti smješten kao i prošli put, na stepeništu između novinarske i svečane lože, a za tu priliku u Dinamu su postavili i dvije stolice kako bi trener mogao u miru pratiti susret.

Slika 1 od 1.
Foto: Jan Šneler

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!