Nogomet

Zato volimo nogomet: Manchester United bez pola momčadi izbacio PSG pobjedom usred Pariza!

Jan Šneler • srijeda, 06.03.2019.
Zato volimo nogomet: Manchester United bez pola momčadi izbacio PSG pobjedom usred Pariza!
Foto: EPA

Nakon jučerašnje pobjede Ajaxa protiv Real Madrida, mislili smo kako smo ispucali takva iznenađenja za jednu sezonu. Ipak, u srijedu je Manchester United napravio pravu senzaciju i pobjedom od 3:1 prošao u četvrtfinale Lige prvaka...

Milijuni eura definitivno nisu dovoljni. PSG je treći put zaredom ispao već u osmini finala Lige prvaka, a nakon ispadanja od Barcelone prije dvije godine, PSG je priredio novo negativno iznenađenje. Prije dvije godine u prvom susretu su dobili Barcelonu s 4:0 i ispali. Ove sezone dobili su Manchester United s 2:0 u gostima, Crveni vragovi su igrali uzvrat bez 10 važnih igrača i opet Parižanima nije bilo dovoljno.

Početak nije mogao biti bolji za goste. Već u drugoj minuti Manchester United stigao je do važnog vodstva. Katastrofalno je pogriješio Thilo Kehrer, poslao jednu prekratku loptu koju je ulovio Romelu Lukaku i zaobišavši Gianluigija Buffona zabio za 0:1.

Rano vodstvo je pomoglo gostima, ali niti PSG nije mirovao. Deset minuta nakon primljenog pogotka, Parižani izjednačuju. Kylian Mbappé je lijepo uposlio Juana Bernata koji mirno poentira za 1:1. Nakon sjajnog otvaranja, United je pao u igri i PSG je osjetio trenutak da pritiskom potpuno slomi goste.

Redali su se udarci, množile prilike, ali većinom su pokušaji odlazili pored gola. Ono što je išlo prema golu sjajno je skidao David De Gea. Gosti nisu djelovali kao momčad koja može ponovno doći do vodstva, ali danas im je u prilog išla činjenica da je PSG neuobičajeno puno griješio.

U 30. minuti iz velike udaljenosti puca Marcus Rashford, Buffon loše brani i odbija loptu točno do Lukakua koji zakucava za 1:2. Ponovno su gosti bili u vodstvo i sada im je trebao samo jedan pogodak da prođu u četvrtfinale.

U nastavku susreta očekivali smo pravi festival prilika, ali dobili smo jako malo toga. Manchester dugo nije htio srljati i ići u napad, dok PSG jednostavno uz dominaciju i bolju igru nije uspijevao finiširati. U 56. minuti došao je PSG do drugog pogotka, ali pogodak Angela Di Marije opravdano je poništen zbog zaleđa.

Embed from Getty Images

Igra se primirila, gosti nisu bili dovoljno ofenzivni i činilo se kako će PSG uspjeti zadržati prednost. U 83. minuti vidjeli smo lijepu akciju. U jednoj kontri, lopta dolazi do Mbappéa koji ne uspijeva u situaciji jedan na jedan zaobići De Geu. Lopta je došla do Bernata koji iskosa tuče silovito, ali pogađa stativu.

United nije briljirao, ali Fortuna je danas bila na njihovoj strani. U sudačkoj nadoknadi, Diogo Dalot je odlično povukao i pucao s dvadesetak metara, no u bloku je Presnel Kimpembe odbio loptu u korner. Činilo se da će United dobiti samo korner, ali Damir Skomina je odlučio pogledati videosnimku i nakon konzultiranja VAR-a, opravdano dosudio kazneni udarac.

Kimpembe je u skoku rukom promijenio smjer lopte i poziciju njegove ruke definitivno je teško okarakterizirati kao prirodnom. Izvođenju udarca pristupio je Rashford i mirno pogodio za velikih 1:3. Do kraja se još igralo nekoliko minuta, PSG je pritisnuo, ušao je i Edinson Cavani, ali Parižani su ponovno na nevjerojatan način ispali iz nokaut faze Lige prvaka.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
PSG - Manchester United 1:3
Ukupni rezultat: 3:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!