Nogomet

Drama i u Portu, domaćin penalom u 117. minuti do prolaska u četvrtfinale

Petar Jenjić • srijeda, 06.03.2019.
Drama i u Portu, domaćin penalom u 117. minuti do prolaska u četvrtfinale
Foto: EPA

Nogometaši Porta novi su četvrtfinalisti Lige prvaka, nakon produžetka je na Dragau pala Roma koju su porazili rezultatom 3:1...

Vrlo napeto bilo je u Portu gdje istoimeni domaćin na Dragau ipak uspio proći u četvrtfinale. Nakon poraza 2:1 u prvoj utakmici portugalska je momčad u uzvratu uspjela svladati Romu s 3:1 u 120 minuta igre. U prvih 90 minuta rezultat je bio identičan onom iz prve utakmice, da bi gol iz penala u 117. minuti donio domaćoj momčadi sljedeću fazu natjecanja.

Porto je od samog početka morao visoko pritisnuti i poništiti zaostatak iz prve utakmice. Tako smo već u trećoj minuti vidjeli pokušaj Alexa Tellesa koji je otišao malo preko gola, da bi pokušaj istog igrača iz 11. minuti otišao u vanjski dio mreže.

Obrana talijanske momčadi izdržala je do 26. minute kada je domaćin poveo nakon lijepo odigrane akcije. U konačnici se u ulozi asistenta našao Moussa Marega koji je iskosa poslao loptu na peterac, a iz blizine ju u mrežu skrenuo Tiquinho Soares.

Međutim, samo deset minuta kasnije Roma je gotovo iz ničega stigla do izjednačenja. Perotti je ušao u kazneni prostor gdje ga je srušio Eder Militao, a Cuneyt Cakir dosudio najstrožu kaznu. Siguran je izvođač bio Daniele De Rossi.

Odmah na početku drugog poluvremena Porto je opasno pritisnuo što se isplatilo u 52. minuti. Perfektno je na peterac centrirao Jesus Corona gdje se našao Marega koji je izbjegao zaleđe i isprve skrenuo loptu pod gredu. Tako se nakon asistencije upisao i u strijelce.

U preostalom vremenu rezultat se nije mijenjao. Domaćin je bio nešto bolji, u nekoliko je navrata zaprijetio prema protivničkom golu, no Olsen je bio siguran. S ovim se rezultatom otišlo u produžetke. Nakon što u prvom nismo vidjeli tako dobru igru, u drugom je opasno prijetila talijanska momčad preko Edina Džeke koji je promašio dvije jako dobre prilike.

Kazna je stigla u 115. minuti kada je Florenzi povukao Fernanda za dres u kaznenom prostoru, a sudac je nakon konzultacije s VAR-om dosudio penal. Alex Telles bio je siguran s 11 metara te je donio svojoj momčadi prolazak u sljedeću fazu u 117. minuti susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!